ARBEID: Mens arbeidet på Bjørndalsbrua foregår, må kjørende følge traffiklys og manuell dirigering. Broen skal være klar til åpning i uke 38.

Bjørndalsbrua skal snart være klar: – Vi mista én og en halv måned

Veiarbeidet har ført til ventetid på den sterkt traffikerte Vartdalsstranda i lang tid. Nå nærmer veiprosjektet seg slutten.

Publisert Sist oppdatert

Avdelingsingeniør i Statens vegvesen, Erik Andreas Tornes, opplyser om at Bjørndalsbrua vil stå klar til åpning i midten av september.

Erik Andreas Tornes er avdelingsingeniør i Statens vegvesen. Han håper at Bjørndalbrua vil være klar til å åpnes i uke 38. Broen har blitt totatlrenovert.

23. september 2020 startet arbeidet med totalrenoveringen.

– Jeg er ganske trygg på at broen skal være klar i uke 38. Dersom noe går veldig galt må vi selvsagt utsette åpningen videre. Sånn som det ser ut nå, skal det gå fint, sier han.

Arbeidet ble utsatt

Tornes forteller videre at arbeidet har blitt utsatt av ulike grunner.

– Vi mistet dessverre en og en halv måned i restaureringsarbeidet. Det skyldes manglende planlegging fra min side. Det gjaldt manglende prosjektering av veikurvatur mot Festøya.Det var for dårlig utredet, sier avdelingsingeniøren.

Han forklarer at ønsket var å lage en bedre sving inn mot broen.

– Vi fant ut at det ville krevd ombygging av 250 meter med vei. Det ville blitt altfor omfattende, og et gigantisk inngrep, sier Erik Andreas Tornes.

Fellesferien har også bidratt til utsettelsen av broens åpningsdato, sier han.

Powered by Labrador CMS