SMILER BREDT: Daglig Leder i Hødd, Per Arve Moldskred har grunn til å smile etter at klubben fikk inn rett i underkant av 450.000 kroner under årets kampdag på Høddvoll.

Folkefesten skapte pengedryss

ULSTEIN: I helgen var det duket til fest da Hødd inviterte til årets kampdag på Høddvoll. Nærmere 2000 tilskuere samlet seg for å se hjemmelaget slå Asker, i en kamp som ble svært innbringende for Ulsteinvik-klubben.

Publisert Sist oppdatert

– På den ene siden skal jeg ikke legge skjul på at det har en stor betydning for oss økonomisk. Samtidig ønsker vi å skape en litt annerledes ramme rundt kampen - vi ville lage en litt sånn familiedag der vi trekker folk opp av godstolen og opp hit til Høddvoll.

Det forteller daglig leder i Hødd Fotball, Per Arve Moldskred, til Nærnett. Ulsteinvikingen mener arrangementet kan regnes som en suksess, tatt i betraktning at tilskuertallet på Høddvoll ble bortimot tredoblet lørdag. Og han mener at det er den sistnevnte grunnen som er hovedårsaken at de ville stelle dette i stand.

– Dette handler i bunn og grunn om å blåse litt liv i et sovende publikum. Vekke de litt i live og få de på stadion, og bort i fra TV-skjermen.

- Mye penger for oss

Men klubben selv kan ikke ta på seg hele æren for det som etterhvert ble en festaften på Høddvoll.

– Det har vært et veldig bra engasjement her i bygda. Det var omtrent 200 privatpersoner som bidro ved å donere et satt beløp per tilskuer på stadion, sier Moldskred.

PUBLIKUMSFEST: 1812 tilskuere fant veien til Høddvoll lørdag.

Den daglige lederen medgir at han er noe skuffet over at de ikke fikk med så mye av næringslivet som de hadde håpet på, men han ser at de lokale bedriftene ikke har like mye handlingsrom som de har til vanlig:

– Næringslivet rundt oss har slitt de siste årene, så vi har forståelse for at ikke alle har mulighet til å bidra. Likevel er vi totalt sett ganske fornøyd.

Moldskred opplyser at de har fått inn rett i underkant av 450 000 kroner i forbindelse med arrangementet, som skal brukes på ulike tiltak rundt om i klubben.

– Det er noe vi er veldig fornøyde med - det er mye penger for en liten klubb som oss, forklarer han.

- Mange har sterke interesser i England

Den daglige lederen ser fremover mot en spennende høst. Herrelaget ligger for øyeblikket på en andreplass i sin divisjon, og er på skuddhold for å havne i det nest gjeveste selskapet i norsk fotball.

– Opprykk til OBOS-ligaen ville betydd enormt mye for oss som klubb. Vi vil få flere tilskuere, og mer penger fra sentralt hold i norsk toppfotball og NFF. I tillegg er det nå en ny TV-avtale på trappene (TV2 tar over rettighetene, journ.anm.) som garantert vil gi mer inntekt til klubben.

Vil skape et attraktivt produkt

Et generelt problem i norsk fotball har vært det fallende tilskuertallet på de fleste stadioner landet rundt det siste drøye tiåret. Mye av årsaken er sannsynligvis den enorme interessen for engelsk fotball her til lands, men helgens kamper ble avlyst som følge av Dronning Elizabeths død forrige uke.

– Det kan veldig godt hende at mangelen på Premier League-fotball gjorde at flere valgte å ta turen hit i dag. Det er jo mange som har veldig sterke interesser i det som skjer borti England og velger å prioritere det, uten at jeg helt forstår det. Men sånn er det nå blitt, og Premier League er helt klart en konkurransefaktor for oss, forteller han.

TAP: Hødds kvinnelag tapte 0-1 for Træff tidligere på dagen.

Men selv om de ikke får gjort så mye med interessen for lag som Manchester United, Liverpool og Arsenal, gjør de likevel det de kan for å fylle de blå setene på Høddvoll.

– Det vi kan gjøre er å skape et produkt som er attraktiv for publikum både på og utenfor banen. Hvis vi har et godt nok produkt, så vil folket trekke til tribunene, avslutter Moldskred.

– Helt fantastisk

Hødd-trener, Joakim Dragsten smilte bredt da han ble spurt om de 1812 tilskuerne som tok turen til Høddvoll lørdag.

– Det var helt fantastisk. Jeg skulle ønske det var sånn hver eneste kamp. Vi har hatt en kamp med over 1500 tilskuere tidligere i år. Det var litt samme følelsen i dag. Man føler at publikum er med i kampen. Det er artig.

SEIERSREKKE: Hødd-trener Joakim Dragsten var klar på at lørdagens seier var viktig for hjemmelaget.

– Jeg tror gutta får litt energi av det. Samtidig tror jeg spillerne preges litt av det hvis det ikke lykkes. Da kan det bli litt stille og fort litt stress. Men sånn er fotball, og det må spillerne lære seg. Det er artig, smiler treneren.

Viktige poeng

I tillegg til festen på tribunen, ble kampen på banen også en fest for hjemmelaget. Til tross for at seieren satt langt inne.

– Det var deilig. Det er tre poeng som betyr noe her. Vi jobber for å forlenge seiersrekken vår, og å ha heng på Ull/Kisa foran oss. Det gjør veldig godt, forteller Dragsten.

Hødd var det beste laget i førsteomgang, og skapte sjanser på løpende bånd. Og etter en drøy halvtime fikk de fremmøtte endelig noe å juble for da Alfred Scriven sendte hjemmelaget i føringen.

Etter hvilen tok gjestene fra Asker mer og mer over kampen, og hadde flere muligheter til å utlikne. Men etter å ha bommet på flere store sjanser gikk lufta litt ut av Asker-guttene.

– De stresset oss

Hødd kunne scoret både to og tre mål mot slutten av andreomgang, men til slutt ble Alfred Scrivens scoring stående som kampens eneste. Hjemmelaget tok dermed med seg tre viktige poeng for å henge med i kampen om opprykk fra 2. divisjon.

MÅLSCORER: Alfred Scriven scoret Hødds mål i seieren mot Asker.

– Mot gode lag så vil kampene endre seg litt ut ifra hva motspillet tillater. Jeg syns Asker gjorde en god andre omgang. De stresset oss, ga oss dårlig tid og fikk noen overganger med frontspillerne sine som er veldig gode. De ga oss noen utfordringer som vi prøvde å svare på, men som vi ikke klarte før mot slutten av kampen. Da kontrollerte vi det fint syns jeg. Bra førsteomgang, under pari andre omgang. Sånn sett er det greit med 1-0, oppsummerer Dragsten.

Powered by Labrador CMS