– De som skriver slikt må rett og slett være mindre begavet

UFINT: Dette synet møtte Odd Kåre Fløtre da han fikk tips om tagging på Årneset for en liten tid siden.

De siste ukene har man kunne lese mindre pene gloser på sanitærbygget på den populære badeplassen Årneset. Da måtte Odd Kåre Fløtre ta saken i egne hender.

Publisert

VOLDA: – Før skrev folk gjerne ting som "Nei til atomvåpen", "Norge for nordmenn", eller andre politiske eller rasistiske og antirasistiske kommentarer. Nå går det i tegninger som en treåring lett hadde gjort bedre, i tillegg til en haug av idiotiske ord og setninger.

FORBANNA: Odd Kåre Fløtre har sett seg lei på taggingen som herjer rundt i Volda. Meldingene på sanitærbygget på Årneset fikk begeret til å renne over.

Det mener Odd Kåre Fløtre. En morgen for et par uker siden ble han tipset om taggingen som hadde dukket opp på toalettbygget på Årneset i Volda - samme dag som det skulle arrangeres barneløp forbi det godt brukte utearealet.

Da løp han ned på Jernia og kjøpte en flaske med svart spraylakk.

– Så sprang jeg opp Elvadalen og spraya over det. Slike ord skal rett og slett ikke få se dagens lys på en plass som daglig blir besøkt av folk i alle aldre, forteller Fløtre.

Gjentakende problem

Det er ikke første gangen den engasjerte voldingen har oppdaget uønsket grafitti i studiebygda mellom fjellene. Men aldri har det vært så ille som nå, mener han.

– Bropillarene rundt om i bygda har blitt tagget svært mange gangar de siste par årene, og hver gang kommunen maler over det, så er taggerne der og sprayer tåpelige tegn og ord kort tid etter, forteller Fløtre.

Han mener at voldingene selv må ta grep, og varsle politiet så fort de ser hærverk - hver eneste gang.

ØYESÅR: Dette er bare et av mange eksempler på taggingen som florerer i Volda.

– Dette er hærverk på en annen manns grunn på lik linje med at noen for eksempel skulle knuse et vindu på et hus, eller ødelegge noe som andre eier. Nå er det engang slik at politiet sjelden prioriterer slike saker, men blir det mange nok som tar tak i dette, så må politiet handle.

– Holdningsendring må til

– Det er vårt ansvar, ikke politiet sitt. Og det er klart at det utgjør en stor kostnad for oss.

Det mener kommunalsjef i Volda kommune, Jarl Martin Møller. Han er enig i at saker slik som hærverket på Årneset må meldes fra om, men at dette er kommunens ansvar.

KOMMUNALSJEF: Jarl Martin Møller mener det er voksenpersonene rundt ungdom som må ta ansvaret for å få til en holdningsendring.

Og løsningen på problemet, den ligger hos lærerne og ungdomsarbeiderne.

– Vi må drive holdningsskapende arbeid hos barn og ungdom for å få bukt med dette. Det skjer gjennom kulturarbeidet her i kommunen - blant annet på fritidsklubbene og på skolene, sier Møller.

Han mener voksenpersoner rundt ungdommene må hjelpe dem med å forstå hva hærverk faktisk er, hvilke konsekvenser det kan få og hvilke kostnader det fører til.

Kommunalsjefen er også klar på hva voldingene må gjøre hvis de kommer over grafitti som sjenerer dem.

– Jeg anmoder alle til å melde fra til kommunen. Da vil vi normalt sett reise dit problemet er i løpet av kort tid og komme frem til et tiltak, avslutter Møller.

Powered by Labrador CMS