Finn Arne Follestad er bosatt i Volda og har vært aktiv i Industri - og næringspartiet (INP) fra starten av

INP-nestleder mener det ikke er noe splittelse i partiet

Den tidligere lederen i Industri- og nærinspartiet (INP), Owe Ingemann Waltherzøe, tok med seg en rekke styremedlemmer og er i ferd med å opprette et nytt parti. Likevel mener nestleder Finn Arne Follestad at det ikke er noe splittelse i partiet. — Det er ikke politisk

Publisert Sist oppdatert

POLITIKK: Follestad, bosatt i Volda, er nestleder i Industri - og næringspartiet og gruppelederen deres i fylkestinget i Møre og Romsdal. Han jobber som forpleiningssjef i Island Offshore, og er nå ute på sjøen. Han fant fortsatt tid til å kommentere tidligere partileder Owe Ingemann Waltherzøes sin avgang, og partiets fremtid.

Nye meningsmålinger 

Etter alt oppstyret innad i INP har oppslutningen deres sunket til 1,3 prosent ifølge den nyeste målingen, ned fra 6,1 måneden før. I motsetning til dette har Waltherzøes nye parti, Det Norske Industripartiet (DNI), målt 2,7 prosent ifølge Nettavisen, selv om de ikke har ordentlig etablerte seg enda. Mediene har hittil beskrevet dette som en splittelse, men dette er Follestad uenig med.

— De følger han, ikke politikken, sier Follestad om de som melder seg inn i DNI.

Owe Ingemann Waltherzøe forlot sitt gamle parti i slutten av forrige måned

— Dette er en fordummende kommentar som er nedlatende for de som har byttet parti. svarer Waltherzøe på denne påstanden. 

 Waltherzøe mener derimot at det er misnøye med det nye styret i INP som er årsaken til at mange har meldt seg inn i DNI. Han melder til Nærnett at DNI nå har 1521 medlemmer per 15. februar. Selv om han avviser påstanden om at det er hans personlighet folk følger, påpeker han fremdeles viktigheten av å kunne stole på politikere. 

— Politikk handler ikke bare om partiprogram, det handler også om tillit,  sier Waltherzøe. 

Follestad sier at han selvfølgelig er litt bekymret for partiets fremtid, men han har fortsatt troen på INP. Hvis Waltherøze får DNI på beina vil det praktisk talt bare være en kopi av INP, mener han.

Av de som om lag 1000 som meldte seg ut av partiet, har ett par dusin meldt seg inn igjen etter en Facebook post fra Follestad den 13. februar. Han mener det var en del som spontant meldte seg ut av partiet etter at den forrige lederen gjorde det samme. 

Er det plass til både INP og DNI?

Fremover tror Follestad at Waltherzøe enten kommer til å endre politikken sin, eller så vil bare ett av partiene overleve. 

Waltherzøe vil at DNI skal være et parti som skiller seg politisk fra INP. Likevel sier han at det er naturlig at partiene kommer til å ha likhetstrekk på grunn av hans preg på begge partiprogrammene. Walterzøe mener at utenom EØS-standpunktet, så mangler INP en utenrikspolitikk, og legger til at DNI kommer og til å ha en langt bredere utenrikspolitikk.  

Waltherzøe tror at begge partiene vil kunne ha en fremtid, og sammenlikner opprettelsen av DNI med da Nato-motstandere gikk ut av Ap på 1950-tallet og dannet Sosialistisk Folkeparti, forløperen til dagens SV.

 

Powered by Labrador CMS