MED ÅPNE ARMER: Skuespillerne tar med publikum på en historisk reise fra start til slutt.

Musikalen "Hello Goodbye" - en ode til Beatles 

I 27 år har Volda videregående satt opp musikal, og i år er intet unntak. Med 70 elever på scenen ble årets oppsetning en enorm suksess. 

Publisert Sist oppdatert

"Hello Goodbye" er tittelen på oppsetningen og er en omskrevet versjon og en nyskapende tolkning av filmen "Across the universe". Musikalen holdes i Ørsta Kulturhus og fremføres av elever fra studieretningene Musikk, dans og drama, og Medier og kommunikasjon ved skolen.

Det er krigstilstander, og det urolige verdensbildet preger unge fra fjernt og nært. Idyllen begynner å slå sprekker, og et hippiesamfunn med ungdommer må forlate trygge omgivelser for å dra ut for å kjempe i krigen. De har en utrygg fremtid i møte, men med hjelp av håp og et ønske om fred finner de trøst og støtte hos hverandre.

KJÆRLIG LENGSEL: Jentene lengter etter sine kjære som kjemper i krigen.

– Det er et særsyn å se 70 ungdommer i den alderen i et så stort kor. Med så mange dansere og solister opptre i lag, er dette en kjempeproduksjon, sier regissør Marit Lid Skorstad.

Tilpasset etter dagens situasjon

Det er nåværende produsent og avdelingsleder Jan Terje Eidset som har skrevet originalmanuset til «Hello Goodbye». Sammen med Marit Lid Skorstad har de gått sammen for å lage en ny versjon av forestillingen, som opprinnelig ble satt opp i 2011. Musikk fra Beatles er gjennomgående i forestillingen og fletter sammen de ulike numrene. Skorstad forteller at de bevisst har valgt å ikke plassere stykket i en gitt tid og kontekst for å styrke budskapets aktualitet og tidløshet.

STOLT: Marit Lid Skorstad skryter av innsatsen til elevene: – Det har vært intensivt, men det er absolutt verdt det, sier regissøren.

– Hvorfor har dere valgt å lage en ny versjon av «Hello Goodbye»?

– Vi tenkte at nå kan det være fint å se tilbake i boka og løfte frem ting vi har gjort tidligere. Den andre grunnen er at vi så at musikalen kunne passet godt til elevmassen vår. Det hadde vi også rett i, sier Skorstad med et smil om munnen.

Det er derimot gjort en rekke justeringer i årets produksjon. 

– Vi har blant annet lagt til og kuttet sanger og replikker. I tillegg har vi endret på den historiske rekkefølgen. Alle elementene var der, men vi har flyttet litt rundt på dem for at de skal passe dagens bilde, forteller Skorstad. 

Tar utfordringene på strak arm

Regissøren legger ikke skjul på at det ligger mye arbeid og planlegging bak musikalen. Forberedelsene starter allerede om høsten, og tar seg opp mot slutten av året.

– Det er ikke før etter jul at det slår ned for fullt. Den siste uka har vært særlig travel, og vi har hatt lange dager for å komme i mål.

 På spørsmål om de har møtt på noen utfordringer underveis, svarer hun med isende ro:

– Ja, det vil alltid være utfordringer, og det hele er en prosess. Etter hvert som dagene går blir du nødt til å håndtere det som skjer der og da. Kanskje ble det ikke akkurat slik som man tenkte, men så ender det likevel opp med å bli til det bedre, sier Skorstad.

– Det var blant annet noen som fikk nye replikker i går kveld, legger hun til. 

Fornøyde med årets tema

Elevene Ronnie Hauge Sætre og Jon Erik Aasebø går tredjeklasse på musikklinja og er storfornøyde med forestillingen. Sætre og Aasebø er to av flere hovedrolleinnehavere og har flere sangnumre i musikalen.

SLITNE, MEN FORNØYDE: Musikkelevene Jon Erik Aasebø og Ronnie Hauge Sætre og tar seg en velfortjent pause etter forestillingen.

– Det har vært veldig slitsomt, sosialt, lærerikt og sinnssykt gøy, forteller Sætre.

Kompisene er begge Beatles-fans og synes det er vanskelig å velge en favoritt, men trekker frem «Let it be».

– Den skjærer i hjertet, sier Sætre.

Truls Bakke Flåm er også en av skuespillerne i forestillingen. Han forteller at årets tema var midt i blinken.

– Gutta i tredjeklasse har alltid ønsket å ha Beatles-musikal. Det gjorde det ekstra kjekt å være med, sier 18-åringen.

BEGRAVELSEN: Truls Bakke Flåm i rollen som Max sørger over tapet av kompisen.

Flåm understreker at det viktigste er å ha det gøy og kose seg på scenen, men at det er ett nummer som får magen til å krible litt ekstra.

– Jeg får den beste følelsen når vi spiller Penny Lane. Det er noe med at man merker at hele koret og vi som står på scenen har det bra. Det er ekte glede hele veien, sier Flåm.

Powered by Labrador CMS