NYE BESTEVENNER: For Elionor (venstre), Eline, Sebastian og Eirik (høyre) ble skoledagene ekstra spennende etter at kyllingene kom.

Påskekyllinger på Øyra Skule

I over 15 år har det vært tradisjon med kyllinger i klasserommet før påske. Reisen fra egg til kylling blir fulgt med store øyne.

Publisert

VOLDA: Pip, pip, pip er lydene som høres ut fra klasserommet onsdag morgen. Den lyden har vært i klasserommet til 3B på Øyra Skule siden torsdag forrige uke. Da klekket nemlig tolv kyllinger. Elevene har fulgt prosessen fra egg til kylling.

— Jeg har lært så mye de siste ukene om hva kyllinger spiser, hvordan man holder dem på riktig måte og hvordan man renser buret deres, sier Sebastian stolt.

Han er en heldig 3.klassing. Øyra Skule har hatt tradisjon om klekking av egg før påskeferien i over 15 år. I år var intet unntak.

PÅSKEKYSS: Kompisene Sebastian og Eirik viser hvordan man holder kyllingene.

— Det som er så ekstra kjekt er at dette er et stort tverrfaglig prosjekt. Vi lærer om kyllinger både i mattetimene, samfunnsfagstimene og kyllingdans i gymmen, sier kontaktlærer Lene Telseth Heltne.

KUNST OG HÅNDVERK: Det er ikke noe tvil om hva som er tema på timeplanen denne uka.

Hun legger til at elevene også må lære seg å håndtere kyllingene så varsomt som mulig. Elinor og Eline viser stolt frem kyllingene med navnene Tine-kyllingen og Lillepladask. Elevene har fått lov til å bestemme navnene helt selv.

GULE KYLLINGER: Gult blir regnet som en av påskefargene, men jentene legger til at det også finnes kyllinger med andre farger.

Når påskeferien står for tur skal kyllingene tilbake til gården de kom fra. Det er kontaktlærerens gård. Der kan klasse 3B komme å besøke dem og følge med på utviklingen videre.

Pip pip pip høres fra bakerst i klasserommet. Flere av elevene sender lange blikk mot buret, men kyllingene skal få spise og sove i fred. Snart skal de tilbake til kyllingvennene sine på gården, men de vil alltid være i hjertene til barna i klasse 3B også.

Powered by Labrador CMS