Liam-Sedrik er klar for å lære bort sine kunskaper om Dungeons and Dragons.

Rollespill forhindrer ensomhet: – Det har endret meg

Denne høsten inviterer 25 år gamle Liam-Sedrik Muriaas spillentusiaster til å løse utfordringer i fantasy-spillet Dungeons and Dragons. Initiativet skal bidra til å forhindre ensomhet.

Publisert

– Det å få venner for livet og engasjere seg kreativt er bare veldig viktig.

25-åringen mener dette tilbudet er svært viktig. Det at folk som ellers sitter mye alene foran pc-en sin på rommet og spiller online, får mulighet til å møte andre med felles interesse for å spille fysisk, er utelukkende positivt.

Sosionom Betina Olson forteller at samhandling mellom mennsker er avgjørende. Samfunnet vårt er sosialt oppbygd.

– Vi er flokkdyr, så selv om det er fint å game hjemme, har vi har behov for den fysiske siden også.

Hun forteller at alle aktiviteter har flere dimensjoner. Den ene dimensjonen er aktiviteten i seg selv. Den andre er rammene aktiviteten foregår innenfor og den tredje er relasjonen mellom dem som gjør aktiviteten sammen.

– Det er jo helt klart en opplevelse av felleskap.

Sosionom ved Høgskulen i Volda ser på arrangementet som et viktig sosialt tiltak.

For Liam Sedrik har Dungeons and Dragons endret mye.

– Det har bygd min selvtillit på å kunne snakke om ting, og være mer åpen. Jeg har blitt mer utadvendt og kan nå by mer på meg selv enn jeg tidligere hadde gjort. Før var jeg veldig sjenert og sky, og kunne for eksempel ikke turt å ta et intervju.

Han påpeker at spillet i seg selv ikke har gjort den store endringen, men det å kunne møte andre med felles interesser og mål, å oppnå noe i felleskap er uvurderlig.

Håper å få flere innom biblioteket

Mandag 3. oktober hadde initiativet til Muriaas oppstart på Volda folkebibliotek. 25-åringen er klar på at han håper spillkveldene kan skape større engasjement og aktivitet på biblioteket.

– Jeg håper selvsagt at dette kan bidra til at flere tar turen innom og bruker biblioteket. Dette er fin sosial møteplass som har et stort potensiale for mye god aktivitet dersom folk benytter seg av det, understreker han.

I oppstarten skal deltakerne lage til karakterene som de skal bruke i det fiktive eventyret. I ukene som kommer skal flere ulike utfordringer løses sammen.

– Dungeon and Dragons er et rollespill der målet og historien blir laget av de som deltar, men også «Dungeon-masteren», det vil si vedkommende som arrangerer opplegget. Målet for selve spillet kan være hva som helst. Sånn som nå handler eventyret de skal ut på om å stoppe en kult, forklarer Muriaas.

Sindre Aurdal var en av deltagerene på arrangementet.

– Jeg forventer ikke at de største ekspertene skal dukke opp

Avslutningsvis er Liam Sedrik klar på opplegget er åpent og tilgjengelig for alle, uavhengig av hva slags erfaringer man har med spillet fra tidligere.

– Jeg er veldig fornøyd med at det har dukket opp folk her i dag, ettersom jeg ikke har vært så god med å informere om hva som skjer her. Jeg setter terskelen på at «Jeg har hørt om det fra Stranger Things, og jeg er nysgjerrig på å vite mer», sier han.

– Hvem som helst kan komme, og jeg forventer ikke at de største ekspertene skal dukke opp, avslutter Muriaas.

Powered by Labrador CMS