GAMLE LOKALER: Slik så Ulstein Bowling ut før de måtte nedlegge.

Vil få fram igjen kjeglene 

Etter nedleggelsen av Ulstein Bowling i 2023, står bowlingentusiaster og vennegjenger på Søre Sunnmøre uten et lokalt tilbud. Nå kan det komme tilbud i Volda. 

Publisert Sist oppdatert

ULSTEINVIK: Norges Bowlingforbund ser med bekymring på den økende trenden med nedleggelser av bowlinghaller, og understreker behovet for både private og kommunale initiativer for å opprettholde et levende bowlingmiljø.

— Vi ser at dette dessverre er en økende trend. I dag er stort sett alle bowlinghaller kommersielle og privateide. Det gjør markedet tøft, sier leder i Forbundsstyret i Norges Bowlingforbund, Inge Sneberg.­

Muligheter og utfordringer

Han uttrykker bekymring over den økende trenden med nedleggelser av bowlinghaller, men er likevel håpefull.

— Vi satte oss en satseplan i 2023 med mål om å nå hundre klubber i landet, og 4500 medlemmer innen 2027. I dag har vi rundt 3000 medlemmer, sier Sneberg.­

OPTIMISTISK: Inge Sneberg ønsker nye haller og klubber velkommen.

Sneberg peker på muligheten for å benytte mer kostnadseffektive stringmaskiner i nye bowlinghaller, samtidig som han oppmuntrer til kontakt med Bowlingforbundet for støtte og veiledning.

Tvunget til å stenge   

Daglig leder for tidligere Ulstein Bowling, Sivaganes Thilliampalam, måtte stenge dørene i oktober i fjor etter 12 år, nå ønsker han å prøve lykken i nabokommunen Volda. Han peker på utfordringer med leiekontrakten som en av hovedårsakene til nedleggelsen.   

— Det var aldri vårt ønske å legge ned bowlinghallen på Amfi-senteret i Ulsteinvik, men vi hadde ikke et valg. Det er Olav Thon Gruppen som eier lokalet, og som bestemte seg for å si opp leiekontrakten. Sannsynligvis skal en større kjede flytte inn, sier gründeren.   

Thilliampalam tar selvkritikk for at de kunne ha gjort mer for å bli værende.   

— Det er nye tider. Vi har ikke endret bowlingtilbudet og tilpasset oss. Bowling i seg selv er ikke så attraktivt. Vi er nødt til å ha matservering, ølservering og barneaktiviteter dersom vi skal holde tritt med utviklingen.   ­­

Måtte ta et valg

 I januar startet ombyggingen av de gamle lokalene til Ulstein Bowling. Bowlingarealet som tidligere hadde egen inngang, skal innlemmes i førsteetasjen til Amfisenteret.

RETT VED VEIEN: De gamle lokalene til Ulstein Bowling lå i første etasje på Amfisenteret.

— Hele første etasje skal ombygges. De eksisterende butikkene forskyves, og Normal skal flytte inn, melder senterleder for Amfisenteret i Ulsteinvik, Helene Holstad.

Holstad påpeker at det var et riktig valg å legge ned for å utnytte arealflatene.

— Vi hadde et ønske om å utvide, og det var rett for oss å satse på flere butikker. 720 ekstra kvadratmeter gir oss mange flere muligheter. Det var et valg vi måtte ta, men vi har full forståelse for at dette var kjedelig for Ulstein Bowling, sier Holstad.

Ombyggingen skal stå ferdig i løpet av juni før ferien, forteller senterlederen. 

Håp om gjenoppliving 

Med stadig færre bowlinghaller i regionen, må innbyggerne på Søre Sunnmøre reise til Ålesund for å kunne nyte en runde bowling. Men det er håp om en gjenoppliving av bowlingmiljøet i Volda, dersom lokale investorer trår til.    

— Vi prøver å etablere oss på nytt i Volda, men mangelen på investorer er en utfordring. De siste to månedene har vi brukt på å finne nye eiere, men uten hell, sier Thilliampalam.   

FULL RULLE: Bowlinghallen besto av åtte baner, blålys, skoutleie og kiosk.

Thilliampalam påpeker at de har funnet et lokale i Volda der de for tiden oppbevarer bowlingutstyret. Ettersom han er bosatt i Bergen ønsker han noen lokale i eieforhold og til å drifte hallen.   

— Vi har fått en plantegning og et prisanslag på 1,8 millioner kroner, men vi blir nødt til å modernisere og pusse opp lokalet. Det krever kapital, sier Thilliampalam.    

Til tross for manglende interesse gir han ikke opp.   

— Vi håper fortsatt på en mulig gjenåpning, sier Thilliampalam.   

Powered by Labrador CMS