En uke med vinterferie er rett rundt hjørnet. Ferie gir rom for aktiviteter, som toppturkurs, for å mestre bestigelse av Sunnmøres høye fjelltopper.

Dette kan du finne på i vinterferien

Vinterferien nærmer seg for Søre Sunnmøre. Heldigvis er det mye å begi seg ut på, alt fra bokklubb til topptur. Her får du oversikten.

Publisert Sist oppdatert
QUIZ: Studenthuset Rokken er et av flere steder det blir mulig å delta på quiz.

SØRE SUNNMØRE: Vinterferien i år er fra 19 til 25. februar. Nærnett har samlet et utvalg av arrangementer for både barn og voksne som finner sted i løpet av uken. 

Filmvisning for ungdommen 

For de mellom 12 og 20 år arrangeres det gratis kino på Ørsta kino.

Mandag vises Mean Girls.

På onsdag kan man se Poor Things.

Og torsdag ruller Konvoi over lerretet.

Vinterlige gårdskunnskaper

Det blir arrangert aktivitetsdag på Brudavollen på tirsdag. Arrangementet er tilpasset både store og små. Her blir det mulig å lære om hvordan gårdsarbeid ble gjennomført i vinterstid i gamledager.

ØLSMAKING: Martin Houge ser frem til å ta turen tilbake til Volda i vinterferien.

Ølsmaking 

Nøgne Ø og Studenthuset Rokken, arrangerer ølsmaking som en del av Veka 2024, nærmere bestemt på tirsdag.

Ambassadør Martin Houge ser frem til å møte det unge publikumet i Volda, femte året på rad. Til vanlig møter han et langt eldre publikum på ølsmaking, rundt omkring i hele landets kriker og kroker. Han lover øl i verdensklasse og gode historier.

– ­Det blir en heidundrende aften, sier en engasjert Houge.

Dette arrangementet er for dem over 18 år.

Fruenes stille bokklubb

BOKKLUBB: Her kan de leseglade samles på torsdag.

Torsdag skal den nylig gjenåpnede kaféen Fruenes arrangere Stille bokklubb. Her blir det rom for stille lesing, kaffe og noe godt å spise. Det blir også satt av tid til å snakke med de andre leserne, mot slutten av arrangementet.

Quiz, Quis og Kviss

For de quizglade har vinterferien mye å by på. Allerede lørdagen før vinterferien er i gang, arrangerer Tredet i Volda quiz med Martin Sørvold. Torsdagen uken etter arrangerer TIK Café & Restaurant i Ørsta Lønninsguis. Samme kvelden, også i Ørsta, på Stødt Bar & Scene blir det quiz. Til slutt blir det Vekakviss, på fredagen. Dette vil finne sted på Studenthuset Rokken i Volda.

GOD FERIE: Selv om værmeldingen kan se regntung ut enkelte steder, finnes det nok av arrangementer å delta på.

Kurs i Sunnmørsalpene

Instruktører fra 62 Nord Adventures arrangerer grunnleggende toppturkurs. Det vil bli presentert riktig bruk av toppturutstyr, innføring i alt innen skredfare, turplanlegging, bruk av kart og tolking av skredvarsel. Alt sammen i Sunnmørsalpene.

Yoga for de små

Yogainstruktør Anne Natvig arrangerer søndag barneyoga og høytlesing i språkhuset Aasentunet, i Hovdebygda. Arrangementet er tilpasset barn i alderen fire til åtte år.

Powered by Labrador CMS