SNØ OG VIND: Deltakerne måtte kjempe seg i gjennom både snø og vind under årets Rando Highway.

Amputert toppturkonkurranse i kraftig snøvær

120 løpere stilte til start i årets utgave av Rando Highway på Reset, men kraftig snøvær satte en brems på det som vanligvis er en folkefest i Volda.

Publisert

VOLDA:

Sigve Høydal vant herreklassen under lørdagens konkurranse, og hadde dagens raskeste tid i den amputerte løypa. Høydal hadde aldri før deltatt i Rando Highway, og hadde kun noen få toppturkonkurranser under beltet fra før. Likevel så slo han dagens nest beste med over to minutter.

- Det var hardt og brutalt. Det var mye snø i sporet, så det gjorde det til et tungt løp. Da løypen i tillegg ble kortet ned ble det ekstra hardt, men det var morsomt.

DAGENS RASKESTE: Sigve Høydal var dagens raskeste og vant herreklassen.

- Aller helst skulle jeg sett at vi skulle gått helt opp, men det er forståelig at målet ble flyttet.

Høydal var opptatt av å rose arrangørene, og understrekte at det var en fin opplevelse selv om været ikke var som ønsket.

- Det er et flott arrangement, og det er supert at de klarer å få til ting som det her. Jeg skal egentlig flytte østover etterhvert, men vi får se om jeg kanskje tar turen til Rando Highway neste år og. Det ga mersmak.

KOSTYMER: Det var premiering for beste kostyme under løpet, og det førte til at mange kom kledd i utradisjonell turbekledning. Her er vinnerne av årets kostyme; skilpadden og haren.
Forkortet løp

Det var foreningen Melshornets Venner som inviterte til Rando Highway lørdag 11.mars. Løypa har pleid å gå fra Volda Skisenter og opp Melshornet, men grunnet de tøffe væreforholdene var målgangen lagt til Sledalen. Dette gjorde at løypa var omtrent halvparten så lang som den opprinnelig skulle vært.

Fornøyd med gjennomføringen

FORNØYD: Arrangementansvarlig Sindre Monsholm er fornøyd med gjennomføringen av årets Rando Highway

Sindre Monsholm er hovedansvarlig for årets utgave av Rando Highway. Han er ærlig på at dagens arrangement ikke gikk helt som håpet.

- Været var ikke med oss i år. Det var altfor sterke vinder i toppen, så vi måtte flytte målgangen til Sledalen. Det ble jo et mye kortere løp, og et litt kjedeligere løp egentlig. Det ble en veldig lett og kort løype i år.

i målområdet ventet de frivillige med pølser og drikke til utøverne. Monsholm sier stemningen var god både der, og under premieutdelingen etterpå.

- Det virker som folk hadde en fin dag, selv om det ikke ble løp helt til toppen i år. Det var noen som gikk helt opp på eget initiativ, men også de var enige i at det var riktig at målgangen ikke var helt på toppen akkurat i dag.

FRIVILLIGE FOLKEHØGSKOLEELVER: 20 elever fra Møre Folkehøgskole i Ørsta deltok som frivillige under lørdagens løp.Powered by Labrador CMS