Første rennet etter skaden ble skuffende, men Fannemel har mye positivt å ta med seg. Målene er klare og han er mer motivert enn noen gang.

Fannemel: – Var ikke sikker på at jeg skulle komme meg tilbake.

Comebacket har latt seg drøye flere ganger. Han var usikker på om det i det hele tatt kom til å gå. I helgen deltok Anders Fannemel i sitt første verdenscuprenn på 978 dager.

Publisert Sist oppdatert

Fannemel pådro seg alvorlige korsbånd- og meniskskader i juli 2019. Honndølen håpet egentlig på et comeback så tidlig som sommeren 2020. Men han fikk komplikasjoner og måtte gjennom til sammen fire operasjoner. Dette utsatte tilbakekomsten helt til nå.

Rennet i Nizjnij Tagil, Russland endte med en skuffende 54. plass og dermed ingen finaleomgang. Et nedslående resultat til tross, var det en enorm seier i seg selv å delta i en konkurranse igjen.

Å konkurrere i det gjeveste selskap var nemlig ingen selvfølge etter de alvorlige skadene. Fannemel sier han aldri ville fortsatt om han ikke hadde troen på å nå toppen av podiet igjen.

- Jeg var ikke sikker på at jeg skulle komme meg tilbake i worldcup. Som norsk hopper på Worldcup-nivå bør en ha ambisjoner om å være med å kjempe i toppen. Det er jo det som er målet mitt. Etter hvert kanskje også vinne hopprenn. Det er det som er ambisjonene mine, ellers så hadde jeg ikke klart å holde på.

Var tøffe tak i perioder

Som ved de fleste fysiske skader, brakte også Fannemels med seg psykiske utfordringer. Han forteller at det preget oppkjøringen og hoppingen en god stund. Usikkerheten traff han, dette gjorde at han holdt igjen. Noe en ikke kan gjøre dersom en ønsker å gå vinnende ut av renn hvor hver eneste detalj kan bli avgjørende.

- Det har preget oppkjøringen og selve hoppingen. Jeg har vært litt forsiktig. En har sett det på hoppingen min at jeg ikke har stolt ordentlig på knærne.

På tross av et skuffende resultat tar han med seg erfaringene og ser fremover.

- Det var ikke helt som jeg hadde håpet på, men nå har jeg kommet i gang litt. Det var litt spesielt å konkurrere i worldcup igjen. Det er litt andre prosedyrer på utstyr og regler. Så det var greit å få en gjennomkjøring på det. Jeg er litt skuffa over nivået på hoppingen min. Så håper jeg klarer å slippe meg litt mer løs til neste helg.

Satser på VM og OL

Den tidligere verdensrekordholderen legger ingen skjul på hva som er sesongens viktigste målsetninger.

- OL er et stort høydepunkt og så er det VM i Vikersund. Det hadde vært ekstremt kult å være en av de fire som får hoppe der. En får se hvordan det går utover vinteren. Målet er helt klart å være med å kjempe i toppen.

Bordet er dekket og klart for en særdeles spennende vinter. Først kommer OL, hvor skihopp er 5. til 14. februar. Deretter er det skiflygnings VM i Vikersund 10. til 13. mars. Selveste bakken hvor mannen fra Hornindal hoppet 251.5 meter. En verdensrekord som stod i to år.

Powered by Labrador CMS