BRANN: Brann-trener Martin Ho og midtstropper Marthine Østenstad på pressekonferanse tirsdag kveld.

Anna fra Vanylven møter Barcelona: — Hun er i form

Det sier Brann trener Martin Ho om Anna Aahjem (24) før det han omtaler som "den største kampen i norsk fotball noensinne".

Publisert Sist oppdatert

BERGEN: Den britiske Brann-treneren sparer ikke på superlativene når han skal beskrive størrelsen på kampen mot Barcelona.

— Jeg tror ikke det har vært noen større fotballkamp enn dette. Dette er den soleklart største kampen på norsk jord - for både kvinner og herrer, mener han.

Sunnmøring og spiss på Brann Anna Aahjem er klar over at det er verdens beste fotballag som står på motsatt banehalvdel.

— Det er verdens beste fotballspillere, så det er klart det blir en utfordring. Jeg tror det blir veldig gøy å se hvor nivået ligger mot de aller beste, forteller den tidligere Hødd-spilleren.

SIKRET SIGNATUREN: Anna Aahjem har signert avtale med bergensklubben som strekker seg ut 2025-sesongen.

En annen som gleder seg til kampen er Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen. Hun er en sentral del av superlaget som denne sesongen er ubeseiret i hjemlig liga, med en målforksjell på 89-5. 

— Det blir veldig spesielt å spille en så stor kamp i hjemlandet. Jeg ble veldig glad når jeg så vi skulle spille mot Brann, sier hun til Nærnett.

BARCELONA: Barcelona-trener Jonatan Giraldez i midten og Caroline Graham Hansen på pressekonferanse dagen før.

Bekymringsløs trener

Vanylvingen Anna Aahjem storspilte for Lyn i fjor, og ble toppscorer i Toppserien med 13 mål på 22 kamper. Derfor var forventingene store før Brann-debuten hennes i helgen mot Lillestrøm. 

Der ble hun byttet ut til pause, i en kamp som til slutt endte 4-2 favør Lillestrøm. Selv var hun ikke fornøyd med egen innsats. 

— Jeg følte ikke jeg hadde så mye å jobbe med, det var ikke en god opplevelse, sier hun til BT. 

På pressekonferansen dagen før Champions League-kvartfinalen utrykker derimot ikke Brann-treneren noen bekymring for 24-åringen. 

— Aahjem er i form - hun spilte bra. Vi spiller med en intensitet Lyn ikke gjør, så hun trenger tid, og det vet hun. Jeg er fornøyd med det hun leverte. Det var et taktisk bytte, sier Martin Ho.

Anna Aahjem og Brann spiller mot Barcelona onsdag klokken 21.00

 

Powered by Labrador CMS