UNDER OPPUSSING: Daglig leder Torje Aambø og medeier Sunniva Krøvel-Velle viser frem en sentral del av den fremtidige baren.
UNDER OPPUSSING: Daglig leder Torje Aambø og medeier Sunniva Krøvel-Velle viser frem en sentral del av den fremtidige baren.

Åpner nytt utested i Ørsta: – Bygda trenger en slik møteplass

Snart åpner det nye utestedet Stødt i Ørsta sentrum. Daglig leder Torje Aambø håper stedet blir en møteplass og et kulturtilbud for både unge som eldre.

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA: Langs med båthavna i Ørsta ligger det som snart skal bli en ny café, bar og kulturarena. Prosjektet som startet for et par år siden er nå snart klar til å opne dørene for publikum. Daglig leder Torje Aambø har store planer for fremtiden.

– Hvis vi får på plass uteservering og konsertscene utendørs, regner vi med å ha plass til 600 mennesker. Vi ønsker å tilby en stor bredde i arrangementer, sier Aambø.

Han ønsker at det skal være et sted for alle, og et sted folk ønsker å reise til for å få med seg det som skjer på Stødt.

– Vi håper folk vil komme for konsertene og andre tilstelninger, men også for å nyte en sommerdag med uteservering her ved havna.

– Målet er at Ørsta skal bli et sted der det skjer ting

Han mener bygda trenger en slik møteplass, og har en tydelig visjon på hva stedet skal brukes til.

– Det skal være café på dagtid, med forskjellige kultuarrangementer og bar på kvelden. Det er viktig at det fenger alle aldre og interresser. Alt fra Mario Kart-turnering til blues på søndager. Her er man velkommen uansett om man er 18 eller 80 år, legger Aambø til.

Han viser entusiastisk frem det nye lokalet. Det skal snart innredes med scene, sofagrupper, shuffleboards, dansegulv og ikke minst en bar med et stort utvalg drikke og enkel matservering.

– Og så blir det jo et nydelig sted med late dager om sommeren. Jeg ser for meg hvitvin og skagenrøre i solen og båter som kommer og går i havna, forteller Aambø.

Fra ide til åpning

Torje og Sunniva gleder seg til å ta imot publikum med åpne armer.
Torje og Sunniva gleder seg til å ta imot publikum med åpne armer.

Foreløpig er stedet en byggeplass hvor mange timer hardt og tidvis frivillig arbeid med mange samarbeidspartnere har ført prosjektet videre. Han er sikker på at de vil få til fantastiske resultater, samtidig som han håper på at flere vil engasjere seg.

– Vi har to ideelle organisasjoner som står bak; Musikk i sentrum og Bratt og Blått. I tillegg har vi mange gode, lokale samarbeid som vi ikke kunne klart oss uten, påpeker han.

Aambø er klar på sin drømmedag på nyåpnede Stødt; en varm sommerdag med fullt hus og De Lillos som spiller i solnedgangen.

– Nå må vi bare få åpnet dørene så er vi klare for at dette skal bli skikkelig bra for hele bygda, forteller Aambø entusiastisk.