STENGT: Apotek 1 i Hareid kan ikke drive uten apoteker. De er nå midlertidig stengt.
STENGT: Apotek 1 i Hareid kan ikke drive uten apoteker. De er nå midlertidig stengt.

Må til Ulstein for nærmeste apotek

Mandag ble Hareid kommunes eneste apotek midlertidig stengt. Det jobbes for å finne en løsning.

Publisert Sist oppdatert

HAREID: Kommunen skriver på sin hjemmeside at apoteket mangler apoteker. Det gjør at de ikke har gyldig driftskonsesjon.

Dermed må apoteket holdes stengt til en ny apoteker er på plass.

Må dra til andre kommuner

Regionssjef i Apotek 1, Hanne Tram, kaller situasjonen alvorlig, i et brev sendt mellom Det skriver Vikebladet Vestposten.

«Denne avgjørelse er tatt av Statens Legemiddelverk», skriv Tram.

Imens jobber Apotek1 med å finne en midlertidig løsning. De henviser innbyggere til apotek i andre kommuner, der nærmeste blir i Ulsteinvik.

Kommunen opplyser på sin hjemmeside at alle som er avhengig av medisin og er knyttet til kommunen gjennom institusjon eller hjemmeoppfølging, vil få medisinene sine som normalt.

Usikker åpningstid

USIKKER: – Vanskelig å si når vi åpner igjen, sier Silje Ensrud i Apotek 1.
USIKKER: – Vanskelig å si når vi åpner igjen, sier Silje Ensrud i Apotek 1.

Pressesjefen i Apotek1, Silje Ensrud, kan fortelle over en telefonsamtale til Nernett, at de ikke vet noe om når apoteket åpner igjen.

– Det er vanskelig å si.

Hun forteller også at regionssjefen og en farmasøyt er på plass på apoteket i Hareid hele uken, så de kan være i dialog med de som har behov for medisiner.

– Vi er i kontakt med kunder som har abonnement og nettbestillinger, for å avtale hentested. Det er viktig for oss at kunder, kommunen og ansatte blir ivaretatt.

Hun forteller videre at der er mulig å kontakte apoteket i Hareid på telefon eller ta kontakt på e-post, om en lurer på noe.

Powered by Labrador CMS