Kickstartet vinterferien med LAN

I helgen arrangerte Volda E-sport (VES) sitt tredje LAN siden 2022. Arrangementet tok sted i Volda Campus Arena.

Publisert Sist oppdatert
DE FRIVILLIGE: er helt sentrale for at dette skal bli et godt event påpeker Harald Utnes Kvangarsnes.

VOLDA: Fredag kl. 18 var det nok en gang duket for opprigg til Arena LAN. I salen blir man møtt av foreldre som snubler i PC-kabler og barn som løper i trappene. På bordene blir det satt fram brus, energidrikke og poser med snacks - alt for å komme seg gjennom helgen. Salen ble raskt fylt opp av 140 lidenskapelige LAN-deltakere som var klare for å tilbringe dagene med Fortnite, Minecraft og Super Smash Bros. To av disse var Signe Synnevåg Almestad (11) og Johanna Ådneram (11).

- Vi gleder oss til Fortnite turneringen på lørdag sier Signe og Johanna.

FORTNITE: Den tydelige spill-favoritten for Signe og Johanna er Fortnite.

Arena LAN er et datatreff for alle over åtte år. Arrangementet er laget for at spill-interesserte skal kunne møte opp med sine egne datamaskiner, spille og komme i kontakt med andre og få nye gaming-venner.

— Det er et helt strålende tilbud, sier Anne-Marte Ådneram, mor til Johanna. 

Flere av foreldrene nevner viktigheten av å vise forståelse for gaming-miljøet. Dataspill har blitt en stor del av livet for mange barn, men også en kilde til konflikt i mange hjem. De fleste foreldre frykter for avhengighet og mangel på sosialt liv.

LAN-DEBUTANT: Mor og datter Ådneram forteller at dette er første gangen de deltar i Arena LAN.

Vil ha alle med på laget

Harald Utnes Kvangarsnes (39) forteller hvordan Volda kommune samarbeider med Arena LAN for å få med alle som vil delta. Hver gang lanet arrangeres, kjøper kommunen inn billetter for å kunne dele ut til de med dårlig råd. Utstyr kan også lånes av Volda E-sport.

— Det er et helt strålende tilbud!

Anne-Marte Ådneram

Kvangarsnes ønsker at dette skal være en sosial arena der man kan finne glede i å spille sammen, få bekjentskap og føle tilhørighet. 

Vil skape en trygg arena for jenter

I en rapport fra Medietilsynet om barn og medier kommer det frem at seks av ti jenter i alderen 9-18 år spiller dataspill. Blant guttene er det ni av ti. Rapporten trekker frem at flere jenter hopper av og at grunnen for dette er trakassering og hets. 

Kvangarsnes forteller at motivasjonen for å fortsette med arrangementet og forholdet til Volda E-sport er datteren på tre år. 

— Min motivasjon for å fortsette å være med er å lage et trygt miljø for alle, og for datteren min når hun sannsynligvis begynner å game selv, sier han.

MOTIVERT: Kvangarsnes er motivert for å fortsette med arrangementer som dette.

I år har det kommet langt flere jenter enn i fjor, og mange av de var positivt innstilt til helgens begivenhet. 

Powered by Labrador CMS