EN MILEPÆL: For første gang arrangeres det regnbuemesse i et kirkebygg på Nord-Vestlandet

Arrangerer historisk regnbuemesse

På torsdag kan både du og jeg delta på en fargerik messe i Ørsta kirke.

Publisert Sist oppdatert

Ørsta/Volda Bygdepride arrangerer historisk regnbuemesse i samarbeid med Ørsta kirke torsdag kveld. Det har aldri tidligere vært arrangert en slik type messe i en kirke på Nord-Vestlandet.

Torsdag 7.oktober kan alle som ønsker bli med på en fargerik messe. Det er en milepæl for oss skriver Bygdepride på sin facebook-side. De takker Ørsta sokneråd, og mener det er på høy tid at kirken blir en plass for alle.

Leder for Bygdepride, Rune Sæbønes, forklarer til nærnett at alle som vil er velkomne til messe torsdag kveld.

- Det er plass til så mange kirken har lov til å ta, og det er ingen koronarestriksjoner, forklarer han.

Det er et etterlengtet arrangement

Han forteller videre at de jobber for at kirka skal være et sted alle kan føle seg velkomne, og er glade for å endelig kunne arrangere messa. De syntes også det er positivt at kirken jobber for å være åpen for alle.

- Vi er først og fremst glade for at messa kommer, det er etterlengtet. Det er et historisk faktum at mange skeive ikke føler seg velkomne i kirka. Det viktige for oss er at det skjer, vi vil også være med på å bidra å si at kirka er et sted for alle.

Han legger til at ansatte i kirkene også jobber for at skeive skal føle seg velkomne i kirka.

Hva blir annerledes fra en vanlig messe?

- Det blir mer fargerikt, og kirken er pyntet med regnbuefarger. Salmene og tekstlesningen er spesielt plukket ut for sammenhengen, forteller han avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS