FØRSTE GANG: Family Sports Club sto bak Rosa Sløyfe løpet som foregikk i Ørsta på søndag.

Arrangerer løp til inntekt for brystkreftforeningen: – Helt fantastisk

På søndag samlet hundrevis av folk seg for å løpe til inntekt for brystkreftforeningen, da Family Sports Club Ørsta for første gang arrangerte Rosa sløyfe-løp.

Publisert Sist oppdatert

Arrangør og senterleder på Family Sports Club, Guro Osborg Kvammen, forteller om god stemning fra start til slutt. 

– Det var en helt fantastisk dag. Vi er så fornøyd med oppmøtet og gjennomføringen, det gikk på skinner. Vi er veldig takknemlige for alle som gjorde det mulig og alle de lokale bedriftene som har bidratt. 

Selv om de konkrete tallene ikke er helt klare enda, er hun storfornøyd med å ha bikket over 300 deltakere. 

– Da vi bestemte oss for å arrangere dette ante jeg ikke hva vi skulle forvente av påmeldinger. Jeg har fulgt nøye med i Facebook arrangementet og var egentlig fornøyd med 150, men så ble det faktisk over det dobbelte.

Hundrevis løp gjennom gatene i Ørsta til inntekt for brystforeningen søndag ettermiddag.

 

Utsatt

Kvammen forteller at ideen om løpet kom opp allerede for to år siden, men på grunn av foreldrepermisjon måtte planene vente.

– Det har ligget i kulissene i to år, men nå fikk vi endelig satt inn støtet. Da vi la ut arrangementet på Facebook i mai var det ingen vei tilbake.

Nå håper hun løpet vil bli en tradisjon.

 

Følelsesladd

Kvammen forteller at en av de tidligere ansatte på treningsenteret har gått bort som følge av brystkreft, og at saken dermed sto hele senteret nært.

– Det føles ekstra spesielt for styret og oss som jobber her, derfor ble det ekstra spesielt å arrangere til inntekt for brystkreftforeningen. I tillegg er det veldig fint å føle at man gir noe tilbake til lokalsamfunnet.

Løpet ble godt tatt i mot og tilbakemeldingene har vært utelukkende positive forteller hun. Nå ønsker hun å fortsette å arrangere i mange år fremover.

– Jeg sa på scenen at dette blir et årlig arrangement, så det må vi bare stå i, ler hun.

 Foreningen 

Berit  Knardal er lokallagsleder for brystkreftforeningen på Søre Sunnmøre og er positiv til at flere arrangerer Rosa sløyfe-løp. 

– Det er kjempeflott at det blir arrangert løp. Det gjør at det spres mer informasjon, både til de som har vært gjennom brystkreft og de som ikke vet noe om det fra før. 

Selv er hun medarrangør for det samme løpet i Vanylven og mener slike løp er med på å øke interessen for og kunnskapen om organsiasjonen. 

– Tidligere ble løpene kun arrangert i storbyene så det er kjempefint at flere av bygdene her hiver seg på. 

Annerledes løp

Kvammen understreker at løpet ikke skulle handle om å komme først i mål, men at alle som ville fikk delta. Dermed bestemte hun seg tidlig for at det skulle være uten tidtaking.

– Det var viktig at dette skulle være et lavterskel tilbud. I tillegg har Sparebanken Møre sponset 100 billetter som gikk til de under 18 år, dermed ble det et løp for alle aldere og nivåer, slik vi ønsket.

Selv om hun er storfornøyd med løpet og deltakelsen har hun klare mål for de kommende årene.

– Neste år skal vi bli dobbelt så mange!

Powered by Labrador CMS