VIDERE: Fredrik Aursnes fra Hareid er videre i Champions League med Benfica. Her fra et intervju med sunnmøringen da han spilte i Molde FK.

Aursnes klar for kvartfinale i Champions League

Hareidingen var en viktig brikke i Benficas utklassing av Club Brugge tirsdag kveld.

Publisert

Fredrik Aursnes (27), spilte en sentral rolle i gårsdagens storseier over belgiske Club Brugge. Det portugisiske storlaget hadde 2-0 å gå på fra første oppgjør i Belgia, men tok ikke foten av gasspedalen av den grunn. Rødtrøyene ga seg ikke før resultattavla viste 5-1 (7-1 sammenlagt).

Den tidligere Hødd-spilleren spilte hele kampen. Selv om han ikke noterte seg for målpoeng i gårsdagens kamp, kunne han skilte med å være tredje sist på ballen ved en anledning. Benfica er nå et av åtte gjenværende lagene i den gjeveste klubbkonkurransen for europeiske lag. Videre i turneringen kan lag som Paris Saint Germain, Bayern München eller Liverpool være neste motstander.

To andre nordmenn var også involvert i gårsdagens kamp på Estadio da Luz. Antonio Nusa (17) kom inn det siste kvarteret for belgiske Club Brugge og Andreas Schjelderup (18) var ubenyttet reserve for Benfica.

Benfica-trener Roger Schmidt var ikke sparsom i lovordene om den elegante teknikeren fra Søre-Sunnmøre etter gårsdagens kamp. I ett intervju gitt til TV2 beskriver den tyske treneren han slik.

— Fredrik er en stor, stor spiller som alltid gir alt. Jeg er veldig glad for å ha han her, meddeler Schmidt til TV2.

Ørnene fra Lisboa, har vunnet konkurransen ved to tidligere anledninger tilbake i 1961 og 1962. I fjorårets utgave av Champions League kom Benfica til kvartfinalen, men ble der slått ut av Liverpool som senere gikk til finalen.


Powered by Labrador CMS