');
KLART FOR KAMP: På et nesten fullsatt Ullevål skal AUrsnes og Nyland brynes seg på Georgia
KLART FOR KAMP: På et nesten fullsatt Ullevål skal AUrsnes og Nyland brynes seg på Georgia

Aursnes og Nyland startet mot Georgia

Ørjan Nyland og Fredrik Aursnes starter som forventet i EM-kvalifiseringskampen mot Georgia. Erik Solbakken har tro på at Norge skal spille i Tyskland sommeren 2024. 

Publisert Sist oppdatert

Norge er klare oddsfavoritter mot Georgia tirsdag kveld, og Erik Solbakken har stor tro på tidligere Hareid- og Hødd-spiller Fredrik Aursnes.

–Jeg tipper Norge vinner komfortabelt 3-0, og at Aursnes skårer, smiler han. 

STOR TRO: Aston Villa supporter Erik Solbakken tror Norge kommer seg til EM gjennom Nations League
STOR TRO: Aston Villa supporter Erik Solbakken tror Norge kommer seg til EM gjennom Nations League

Etter en dårlig start på kvalifiseringen er sjansene små for at Norge skal komme seg til EM gjennom den ordinære kvalifiseringen. Men Erik Solbakken har likevel troa på at herrelandslaget skal nedover til Tyskland neste sommer

–Jeg tror vi kommer oss dit gjennom Nations League, sier han.

Den georgiske supporteren Giorgi er ikke enig. 

–Jeg tror Georgia vinner 2-1 eller 3-2. Det hadde vært helt fantastisk, sier han. 

Aursnes ble i sommer linket til Aston Villa. Det vekket oppmerksomheten til Solbakken, som er supporter av Birmingham-klubben. 

–Jeg ble såpass gira at jeg sendte han en melding og ba han si ja og komme seg over, men det ble dessverre ikke noe av, forteller han. 

Birmingham er en kjent by for landslagskollegaen til Aursnes, Ørjan Nyland, som tilbragte litt over to sesonger der. Solbakken forteller om en trøblete start for landslagskeeperen, men mimrer tilbake til en av hans beste kamper. 

–Seminifaleoppgjøret i ligacupen mot Leicester står igjen som en av de beste keeperprestasjonene over 120 minutter. Det stod om finale på Wembley og han hadde åtte utrolige tv-redninger, sier han.