Nå kan du benytte deg av badstue på Andaneset, ikke langt fra Volda sentrum.
Nå kan du benytte deg av badstue på Andaneset, ikke langt fra Volda sentrum.

Her kan du holde varmen uansett vær

Badstua ved Andaneset i Volda kan endelig taes i bruk igjen.

Publisert Sist oppdatert

En ny perle er klar for bruk, skriver Volda kommune på sine hjemmesider. Bygget som tidligere har fungert som dynamittlager er nå en velfungerende badstue som både du og jeg kan bruke, kun minutter fra Volda sentrum.

Badstuen stod klar allerede i sommer, men åpningen har likevel latt vente på seg. Dette fordi kommunen ønsket å se at opplegget fungerte, og fordi de av smittevernhensyn ikke har sett det forsvarlig å åpne.

Foreløpig ingen digital booking

Det er likevel ikke bare-bare å bruke badstuen, og per dags dato finnes det ikke et digitalt bookingssystem forklarer ordfører Sølvi Dimmen.

– Foreløpig må du låne nøkkel, og den får du på rådhuset i Volda. Vi skal etterhvert få til en digital løsning, forteller hun.

Hun legger til at det koster trehundre kroner å leie badstuen, og at dette betales samtidig som en henter ut nøklene. Siden en foreløpig kun kan hente disse på rådhuset, blir det ikke mulig å hente ut nøkkel utenom rådhusets åpningstider.

Ta med vann og ved selv

Da skulle en kanskje tenke at det bare var å senke skuldrene, og nyte badstuen, men sånn er det ikke. Det er en rekke ting å huske på om oppholdet i badstuen skal bli behagelig.

– Det skal ikke brukes sjøvann på ovnen, så en må ta med vann selv. En må også ta med ved til å fyre på ovnen. Har ingen vært der før deg må du regne en god time for å få en ålreit temperatur.

Kan man bruke badstuen året rundt?

– Hvis en selv syntes det er komfortabelt å bade, og ta badstue, året rundt er en velkommen til det, sier ordføreren avslutningsvis.