ØKT SMITTE: I dag får mange en alternativ skoledag.
ØKT SMITTE: I dag får mange en alternativ skoledag.

Barna sendes hjem på grunn av syke lærere: – Det er kjedelig å igjen tilpasse hverdagen etter corona

Økt smitte blant de ansatte fører til problemer.

Publisert Sist oppdatert

ULSTEIN: Ulstein ungdomsskole opplever stor smitte blant de ansatte. Allerede forrige uke merket rektor Tor Arne Aasen dette da 13 ansatte måtte holde seg hjemme på grunn av sykdom. Mandag morgen hadde antallet økt til 17 syke og skolen så seg nødt til å sende barna hjem.

- I går ble det tatt en avgjørelse av ledelsen om at det ikke var forsvarlig å fortsette. Nå måtte vi ta en «time out». Alle barna er i dag hjemme fra skolen, sier Aasen.

- Vi håper det blir med denne ene dagen

På ungdomsskolen jobber de nå for å lage en plan for de neste dagene, blant annet for å kartlegge hvilke lærere som kan bidra med nettundervisning.

- Situasjonen blant de ansatte på skolen er bra. Heldigvis blir ikke alle like syke av corona lenger, så kanskje man kan bidra med undervisning og oppfølging over nett, forteller Aasen.

For staben er det viktig å holde elevene i gang. Ved spørsmål om han er bekymret for elevene sin læring sier han klart og tydelig:

- Det er uproblematisk. Jeg tror ikke denne ene dagen vil påvirke barna sin læring. Samtidig ønsker vi jo at det blir med denne ene dagen, svarer han.

- Igjen må vi tilpasse oss corona

Alle lærerne som har testet positivt for corona følger FHI sine retningslinjer om å holde fire dagers karantene.

- Det er kjedelig å igjen tilpasse hverdagen etter corona. Nå er vi mer enn lei og håper dette er siste gang, sier Aasen.