Dyrt for lommeboka: Det blir vanskelig å jakte billige drivstoffpriser fremover.

Statsbudsjettet: - Nå blir det dyrere å fylle drivstoff

Den avtroppende Solberg-regjeringen la i dag frem sin siste oppgave, nemlig statsbudsjettet for 2022. Fyller du bensin eller diesel? Da må du forberede deg på en kraftig økning.

Publisert

Det var klokken ti tirsdag formiddag avtroppende finansminster Jan Tore Sanner la frem statsbudsjettet for 2022. Det er tidligere meldt at Co2-utslippene i Norge skal kuttes med femti prosent innen 2030, og det vil antakelig hverken din eller min lommebok slippe unna.

Regjeringen foreslår å øke CO2-avgifta med 28 prosent fra 591 kroner i 2021 til 766 kroner i 2022, skriver NRK.

Dette betyr at du som forbruker må betale 41 øre per liter bensin, og 47 øre per liter diesel.

Fyller drivstoff uansett

Circle K i Volda har tirsdag formiddag flere bilister innom, men det er likevel et fåtall som har store forandringer i sikte på bakgrunn av økningen.

- Jeg kommer ikke til å fylle mindre, det er bare sånn det er, forklarer en billist.

Han har brukt diesel i alle år, og har ingen planer om hverken elbil eller grønnere alternativ i fremtiden. En annen billist forklarer at ikke han heller tenker å fylle mindre diesel eller bensin fremover.

- Det påvirker ikke meg noe særlig, jeg kommer til å fylle som jeg alltid har gjort. Prisene får bare være sånn, jeg må fylle uansett, forklarer mannen mens han fyller tanken på bobilen sin.

- Det er ikke vår feil

Ansatt ved Circle K Volda, Nora Sæbønes, forklarer at de har opplevd mange reaksjoner på økningen i drivstoffprisene. Enkelte går så langt som å skylde på stasjonen for økningen.

Medarbeider Nora ved Circle K Volda merker godt at flere reagerer på prisøkningen.

- Mange skylder på at det bare er oss som øker prisene, men det stemmer jo ikke, det kommer til å skje med de fleste stasjonene. Det er mange som reagerer på det, spesielt nå den siste tiden.

Det blir likevel ingen forandring i den interne konkurransen mellom stasjonene, forklarer Sæbønes. De kommer til å følge de andre stasjonene, og sette prisene deretter. Hun legger til at hun selv vurderer å gå over til et grønnere alternativ på bakgrunn av økningen.

- Jeg vurderer å kjøpe elbil selv når prisene blir så høye, forteller hun avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS