SE SLIDESHOW:

Studentlekene: – Kunne ikke blitt bedre

Studentlekene Bergen Challenge 2022 gikk av stabelen torsdag morgen, og Volda Studentidrettslag (VSI) stiller med lag i flere ulike idretter.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA/BERGEN: – Det er veldig kjekt å være her, sier Emma Støle Årebukt (24).

Hun og lagvenninnen Tuva Skogly (24) er blant studentene fra Volda som har tatt seg turen til Bergen denne uken for å delta i idretten, beachhåndball.

Jentene spiller til vanlig på divisjonslaget i damehåndball for VSI. Beachhåndball er nytt og ukjent terreng for Voldastudentene.

Idrettsglede: Håndballjentene Tuva Skogly (24) og Emma Støle Årebukt (24) er blant studentene fra Volda som har tatt turen til Bergen for å delta i idretten, beach håndball.
Idrettsglede: Håndballjentene Tuva Skogly (24) og Emma Støle Årebukt (24) er blant studentene fra Volda som har tatt turen til Bergen for å delta i idretten, beach håndball.

– Jeg hadde lyst å melde meg på for opplevelsen, og tenkte beachhåndball hadde vært gøy å teste ut, sier Skogly.

Studentlekene er et fleridrettsarrangement som blir arrangert hver vår og høst. Lekene som avholdes i Bergen, Oslo og Tromsø, tiltrekker seg alt fra 1000 til 2500 studenter hvert år. Denne høstens Bergens-utgave tar i mot hele 2546 deltakere i 23 idretter, som er rekordhøye tall.

– Full guffe i år

Stian Woo Andersson er leder i VSI, og forteller at han har forberedt seg godt i forkant av studentlekene.

Leder: Stian Woo Andersson er leder for VSI.
Leder: Stian Woo Andersson er leder for VSI.

– Jeg har jobbet lenge med å sørge for at alle har det de trenger, og vet hvor de skal være. Også er det lagene som står hundre prosent for arbeidet. Det er veldig god stemning, og alle virker godt forberedt.

Han forklarer at Volda-studenter har vært med på disse lekene i Bergen en rekke ganger tidligere.

– Den siste gangen vi deltok var i 2019, rett før korona. Siden da har vi bare ventet på å kunne gå for full guffe i år. Det er en solid gjeng som stiller fra Volda.

Denne uken stiller VSI med fire lag i volleyball, håndball og kanonball.

Andersson dedikerer seg til studentidretten, og synes det er veldig artig å gjøre noe som andre kan få glede av. Han mener studentidretten er et prakteksemplar på idrettsglede.

– Det er folk som har det bra og er sosial, og det er all motivasjon jeg trenger. Jeg er storfornøyd med innsatsen, det kunne stort sett ikke blitt bedre, sier han.

Spilleglede trumfer motgang

I løpet av uken skal lagene delta i flere kamper, for å kjempe seg til en plass i finalen. Beachhåndballjentene har stått på, til tross for litt motgang.

– Første kamp gikk veldig greit, selv om vi ikke visste så mye om reglene, sier Skogly.

Jentene forteller at de gjerne kunne hatt litt flere spillere på laget. De er fem spillere, og akkurat nok til å kunne delta. Derfor har de heller ingen innbyttere, og må spille hele kamper.

Likevel er de ved godt mot og gleder seg til mer godt lagspill.

– Det er jo først og fremst den sosiale biten som er grunnen til at jeg deltar, sier Årebukt. Skogly nikker seg enig.

For dem er spilleglede og god lagånd en viktig del av idretten.

Vinnerne av beachhåndball får muligheten til å representere Norge i student-EM i Malaga, som skal arrangeres i september neste år.