FORNØYD: Volda-ordfører Sølvi Dimmen (Sp) tar imot tinghusprosjektet til Bjørn Dæhlie med åpne armer.

Sølvi Dimmen jubler: – Dette er viktig for Volda

Bjørn Dæhlie fikk i går «ja» av formannskapet til å kjøpe tinghus-tomt. Dette gjør Volda-ordfører Sølvi Dimmen glad.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Volda kommune er i stadig vekst. Med store prosjekter som leilighetskomplekset Voldaportalen, Burger King og en ny svømmehall i vente, er det ikke tvil om at kommunen har mange spennende tilbud til innbyggerne sine fremover.

Ordfører Sølvi Dimmen (Sp) er positiv til utviklingen, og de fremtidige prosjektene.

– Folk har åpnet opp øynene for Volda, og de ønsker å etablere seg her. Hvis dette fortsetter, ser vi absolutt en fornying av Volda.

– Går vi mot en ny tid i Volda?

Det vil jeg si, slår hun fast.

Kampen om tinghuset

På formannskapsmøtet tirsdag 1. mars vedtok politikerne i Volda at Bjørn Dæhlies familieselskap, Sisa Invest AS, får kjøpe tomt i Volda.

– Dersom kommunen stiller med tomt, kan vi bygge et flott tinghus. Forhåpentligvis vil domstoladministrasjonen synes det er bra, sa Dæhlie til formannskapet via videolink like før votering.

Om Dæhlie-saken:

  • Bjørn Dæhlie sendte 25. februar et brev til Volda kommune på vegne av Sisa Invest AS. Aksjeselskapet kom med en forespørsel om å kjøpe tomt 19/822 i Volda, til å bygge lokale for ny tingrett. Dæhlies familieselskap investerer hovedsakelig i eiendom.
  • I brevet til kommunen skriver han: «Vi ønsker nå å delta i konkurransen rundt lokaler for ny tingrett i Volda, vår målsetning er å etablere et representativt bygg som ivaretar domstolens kravspesifikasjon og blir et tilskudd for sentrum av Volda».

Sølvi Dimmen mener det er viktig å satse på tilbud som tinghus for innbyggerne i Volda.

– Vi har lagt inn store ressurser i kampen om tingrett i Volda. Den har vart lenge og har blitt slått ned på flere ganger før, sier hun.

TOMTA: På denne tomta i Volda, like ved samfunnshuset, vil Bjørn Dæhlie bygge tinghus.

Ikke fremmed for konkurranse

Bjørn Dæhlie ser optimistisk på prosjektet.

– Jeg har fartet land og strand rundt som idrettsmann og vært i Volda og områdene rundt tidligere. Det er mange flotte steder her i området, så det klart vi ser på andre muligheter.

Tilbudet skal legges inn til kommunen innen 21. mars. Så langt er det elleve andre aktører som er interessert i å tilby lokale til tingretten, men Dæhlie er ikke fremmed for en utfordring, heller ikke utenfor skisporet:

– Det er en konkurranse, og konkurranse liker jeg.

ORIENTERING: Bjørn Dæhlie stilte via Teams under formannskapsmøtet i Volda, tirsdag.

Dimmen forteller til Nærnett at kommunen er avhengig av støtte fra eksterne aktører.

– Det er viktig at Volda blir satt på kartet, så vi ser positivt på at investorer kommer utenfra. Det er bra for fornying og utvikling av bygda.

Powered by Labrador CMS