Konsertanmeldelse: Hella Rebelliön + Nidhög

HARD PUNK & ROLL: Hella Rebelliön skapte god stemning fra scenen fredag kveld.
HARD PUNK & ROLL: Hella Rebelliön skapte god stemning fra scenen fredag kveld.

Hella Rebelliön og Nidhög løftet taket

Hella Rebelliön & Nidhög med en gavepakke til ørstinger som tok turen til Stødt Bar & Scene en kald fredagskveld.

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA: Hella Rebelliön var første band ut på scenen i åpningshelgen på Stødt Bar & Scene. Bandet kom ut på scenen og spilte hardt fra første sekund.

Det kunne virke som om publikum ikke hadde våknet enda, og mange satt på de første to låtene. Da tok vokalist, Markus Olausen ansvar, og skrek at nå måtte folk komme frem. Etter det tok det helt av, med jubling, skriking og en fantastisk energi i rommet.

TOK ANSVAR: Vokalist Markus Olausen t.v. fikk publikum med på konserten.
TOK ANSVAR: Vokalist Markus Olausen t.v. fikk publikum med på konserten.

Når de spiller "K-9" står nesten alle foran scenen, og låten svinget skikkelig. Da var det virkelig liv. De følger opp med "Pissing Blood" hvor man får skikkelig Turbonegro-koring med på refrenget. De avsluttet konserten på en sterk og aggressiv måte.

De spilte et sett på kun 35 minutter. Det er det største minuset med denne konserten. Når de spiller så bra som de gjør vil man ha mer av det gode.

ROCKESTJERNER: Bandet hadde full kontroll på pubikum.
ROCKESTJERNER: Bandet hadde full kontroll på pubikum.

Stemmen til Olausen minner tidvis om en ung og sprek Hank von Helvete, fra glansdagene i Turbonegro. Musikken høres definitivt ut som noe større band som Turbonegro og The Good the Bad and the Zugly kunne gitt ut, og fremføres med en energi man sjeldent har sett maken til.

Olausen sa seg meget fornøyd med konserten på hjemmebane i Sunnmøre. Han gleder seg til en større konsert i Ålesund (med The Good the Bad and the Zugly) før turen går videre til Europa.

Black metal

Nidhög gikk på scenen kort tid etter at Hella Rebelliön forlot scenen. Black metal er sjeldent musikk for massene, men det ble trangt foran scenen da de spilte. Man fikk black metal servert av gutter på 17 og 18 år, men de spilte som om de hadde gjort dette i 20 år.

VOKSEN STEMME: Jens spilte gitar og sang/skrek på noen av låtene.
VOKSEN STEMME: Jens spilte gitar og sang/skrek på noen av låtene.

Det tok skikkelig av da de spilte Sepultura sin klassiker "Roots Bloody Roots". Publikum var i ekstase. De fulgte opp med "Cromlech" fra Darkthrone sin debutskive. De spilte den akkurat slik man hadde forventet å høre Darkthrone spille den selv. Darkthrone spiller aldri live så det var herlig å få høre musikken deres fremført.

Etter noen låter gikk de over til å spille fra egen EP, "Fjord" som ble sluppet i fjor. De startet med tittelsporet fra skiven. Der evnet de å formidle den melankolske atmosfæren i låten helt perfekt på scenen.

VOKALIST: Adrian sang på deres egne låter.
VOKALIST: Adrian sang på deres egne låter.

En stort sett perfekt gjennomført konsert, med noe trøbbel med det tekniske underveis (akkurat som Mayhem på sine første konserter). De avsluttet med "ØL" av Jokke og Valentinerne. Publikum skrek "meir" av full hals, og da spilte de tittelsporet fra Fjord en siste gang til stor jubel for de fremmøtte.

Etter en så god konsert, fra et såpass ungt band får vi håpe at det kommer mye bra fra den kanten fremover. Dette var virkelig noe ørstingene som tok turen trengte en kald vinterkveld i februar.