VIL BLI ORDFØRERE: Tore Thon (FrP), Tove Halse Digernes (Sp), Karen Høydal (Ap)

Bli kjent med ordførerkandidatene: Ørsta

Vi har snakket med noen av ordførerkandidatene i Ørsta. Her kan du bli bedre kjent med noen av dem. 

Publisert Sist oppdatert
HYGGELIG BYGD: Tore Thon (FrP) synes det beste med å bo i Ørsta er de imøtekommende innbyggerne.

Navn: Tore Thon

Parti: Fremskrittspartiet

Stilling: Leder av Ørsta FrP og 

Senior Sales Executive i Embriq AS

Hva synes du er det beste med din kommune?

Det beste med Ørsta er innbyggerne, og imøtekommenheten man møter som innflytter.

Hva er din hjertesak?

Jeg vil ta vare på de operative tjenestene, og stoppe all diskusjon om å legge ned alt av skoler, barnehager og sykehus.

Hva inspirerer deg?

Jeg blir inspirert av å se muligheter, å få det som er bra til å bli enda bedre.

Hva irriterer deg?

Jeg blir irritert av skjødesløs bruk av andres midler og ressurser.

Har du en fun-fact om deg selv?

Jeg har høydeskrekk. Stup, høyder og det å klatre i stige gjør meg fryktelig nervøs.

Hvordan ble du interessert i politikk?

Interessert i politikk har jeg vært lenge, tilforlatelig hele livet. Engasjert ble jeg ut av irritasjon over dårlig behandling av enkelte grupper i Ørsta.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

Utenom politikken jobber jeg med salg av datasystemer. Det er en lang arbeidsdag, ofte fra før 8 til 8-9 på kvelden. Det meste jeg gjør handler om dialog med ulike partnere. Dermed blir det mye PC, telefon og møter.

Hva gjør du når du har en fridag?

Jeg er veldig glad i musikk, både som utøver og dirigent for et janitsjarorkester. Jeg er også veldig glad i motorsykler, og aktiv i Mustang-miljøet i Norge.

Hva bør man oppleve i din kommune?

I Ørsta kommune skal man først og fremst oppleve å bli hørt, tatt på alvor og tatt vare på.

Hvorfor ønsker du å bli ordfører?

Jeg vil bli ordfører for å være i posisjon til å gjøre en forskjell, snu retninger, og forsterke gode tendenser som allerede er på plass.

I FØRERSETET: Tove Halse Digernes (Sp) vil sitte bak rattet i kommunen.

Navn: Tove Halse Digernes

Parti: Senterpartiet

Stilling: Ordførerkandidat og lærer

Hva syns du er det beste med din kommune?

Det beste med Ørsta er at du kan komme deg fra tare til tind, og man er omringet av flott natur. Vi ligger også i hjertet av Sunnmørsalpene.

Hva er din hjertesak?

Om jeg må velge én, vil jeg kanskje trekke frem demensomsorg som min hjertesak. Vi ønsker å gi dem et bra og mest tilrettelagt tilbud som mulig. Tiltak som gjelder barn og unge er også et viktig fokus, og noe jeg ofte tenker på som lærer.

Hva inspirerer deg?

Det blir fort at det er natur, litteratur og møter med andre mennesker som inspirerer meg. Det å få møte og snakket med mennesker er alltid en god inspirasjonskilde.

Hva irriterer deg?

Om vi snakker politisk sett så er det når ting tar lenger tid enn man forventer, noe som er ganske vanlig at skjer i politikken, men det kan jo bli litt frustrerende. Jeg har fått et godt tips om at man må økonomisere hva man vil irritere seg over, det gjør at jeg ikke blir irritert så ofte.

Har du en fun-fact om deg selv?

Jeg prøver å ha en sånn «Dagens fun fact om Tove» med elevene mine. En fun fact jeg kan si nå er at jeg skriver for øyeblikket på en ungdomsroman.

Hvordan ble du interessert i politikk?

Jeg har alltid hatt et brennende engasjement for bygda. Det startet med boligpolitikk, og har blitt et større og større engasjement.

Hvordan ser en vanlig arbeidshverdag ut for deg?

Den er jo aldri lik. Jeg står opp tidlig, lufter hundene og sender barna på skolen. Så blir dagen min brukt i lag med ungdommene, med mange forskjellige fag og aktiviteter som gjøres i løpet av en skoledag. Det er egentlig full fart fra jeg står opp til jeg kommer hjem igjen.

Hva gjør du på fritiden?

Jeg går på tur, leser, strikker og er i lag med familie og venner. Jeg liker også å se på serier når jeg kan, det blir som oftest kostymedramaer som Bridgerton og mye krim.

Hva bør man oppleve i din kommune?

Det man skulle oppleve her tenker jeg er fjellene. Den ene øya vi har, Raudøya, synes jeg også at folk burde se og oppleve når de er her.

Hvorfor vil du bli ordfører?

Jeg ser mye potensial i kommunen, og har lyst til å ha henda på rattet når de store avgjørelsene blir tatt. Jeg har nærmere 20 års erfaring i politikken og kjenner godt til kommunen min, så jeg føler meg klar til å ta på meg det ansvaret.

SKKERHETEN FØRST: Karen Høydal (Ap) vil at alle skal føle seg trygge i Ørsta

Navn: Karen Høydal

Parti: Arbeiderpartiet

Stilling: Ordførerkandidat og fylkessekretær i Norsk Revmatikerforbund (Møre og Romsdal)

Hva syns du er det beste med din kommune?

Det beste med min kommune er at det er så mange fine folk her som er energiske, kreative og vil få til ting. Det er alltid noe som skjer her.

Hva er din hjertesak?

Hjertesaken min er inkludering og mangfold. Jeg vil at alle skal føle seg trygge, og ønsker mer likestilling i samfunnet.  Gode arbeidsplasser og boliger er også viktig å ha i kommunen.

Hva inspirerer deg?

Det å møte så mange kjekke folk, og å få snakket med dem.

Hva irriterer deg?

Jeg prøver å tenke og jobbe langsiktig, og man kan bli litt irritert når ting går saktere enn man skulle ønsket.

Har du en fun-fact om deg selv?

Nei, det var vanskelig. Jeg tror ikke jeg kommer på noe nå i farta.

Hvordan ble du interessert i politikk?

Jeg har vel alltid vært samfunnsengasjert. Jeg har jobbet i norsk Revmatikerforbund en stund og jobber mye for likestilling av funksjonshemmede i samfunnet. Jeg innså at hvis vi skulle få til ting i Ørsta, må man engasjere seg i lokalpolitikken.

Hvordan ser en vanlig arbeidshverdag ut for deg?

Jeg er tidlig oppe. Jeg liker å sette meg ut med en kopp kaffe og frokosten. Det er viktig å få ro, så hodet blir klart før jeg reiser ut og starter arbeidsdagen.

Hva gjør du på fritiden?

Jeg går på tur og leser mye. Jeg bruker en del tid på å lese dokumenter akkurat nå, men jeg prøver også å lese litt annet også på fritiden.

Hva bør man oppleve i din kommune?

Jeg ville anbefalt å se Raudøya, det er en god plass. Det er mange fine setrer å besøke også. Om du ikke har besøkt Fonna ennå, bør du også dra dit. Jeg håper også at folk opplever trygghet og trivsel når de er i Ørsta.

Hvorfor vil du bli ordfører?

Jeg har sittet en stund i kommunestyret og vært varaordfører i åtte år nå. Jeg har vært engasjert i lokalpolitikken lenge. Nå har jeg tid og anledning, og stiller derfor som ordførerkandidat.

Powered by Labrador CMS