Sølvi Dimmen (Sp), Bjørnar Fylling (FrP), Sverre Leivdal (Ap), Sindre Rotevatn (H).

Bli kjent med ordførerkandidatene: Volda

Vi har snakket med noen av ordførerkandidatene i Volda kommune. Her kan du bli bedre kjent med dem. 

Publisert Sist oppdatert
Sølvi Dimmen (Sp)

Navn: Sølvi Dimmen

Parti: Senterpartiet

Stilling: Nåværende ordfører i Volda

Hva synes du er det beste med din kommune?

Jeg synes Volda er en veldig inkluderende kommune. Jeg er selv innflytter, og her i Volda er det plass til alle. Vi har også flott natur med fjorder og fjell, i tillegg til mange studenter, noe som gjør Volda til en plass for nye impulser!

Hva er din hjertesak?

Jeg er lærerutdannet og har jobbet med barn og unge som har utfordringer. Det å legge til rette for at alle barn og unge skal få oppleve mestring og utnytte sitt fulle potensial er nok derfor en av mine hjertesaker.

Hva inspirerer deg?

Jeg bruker stadig mer av naturen til å hente inspirasjon og for å kunne bearbeide ting. Jeg er også veldig glad i å gjøre ting med hendene mine. Å gå i hagen, å strikke, eller bare det å være ute i naturen er gode inspirasjonskilder for meg.

Hva irriterer deg?

Sikkert veldig mye, men jeg prøver å ikke la meg irritere så mye.

Har du en fun-fact om deg selv?

Nei, nå var det jo helt tomt! Kanskje dere finner ut noe spennende, let me know!

Hvordan ble du interessert i politikk?

Det har bygd seg opp lenge. Jeg kommer fra en familie der det var flere som var politisk interesserte og politisk aktive. Jeg tror ikke at det var mange i Ulstein som leste sakspapirene så godt som det jeg gjorde da jeg var yngre! Også blir man eldre, får familie og ser ting i nærmiljøet som man vil gjøre noe med.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

Dagene følger ingen oppskrift. Kanskje man starter på kontoret, kanskje det kommer folk på døra. Man har møter, drar rundt i Volda, kanskje man holder en tale. Dagene er variert og veldig spennende!

Hva gjør du når du har en fridag?

Det jeg gleder meg til nå er å få frem vernestøvlene, hjelm og hente frem ryddesagen. Nå vokser det for mye rundt huset og på tomta, så jeg skal ut med sag!

Hva bør man oppleve i din kommune?

Vi har konserter på studenthuset Rokken, turstier og natur. Jeg pleier å vise frem høgskole-området, det er vi jo veldig stolt av.

Hvorfor vil du fortsette som ordfører?

Jeg synes at vi har satt i gang mye bra i Volda, og jeg har lyst til å fullføre dette. Vi er inne på en god utvikling. Om folk synes at det er en bra utvikling i Volda, håper jeg de stemmer på meg slik at vi kan fortsette den utviklingen!

Navn: Bjørnar Fylling

Parti: Fremskrittspartiet

Stilling: Nestleder i Volda FrP og driftsoperatør ved Salmon Evolution Dale 

 Hva synes du er det beste med din kommune?

Det beste med Volda kommune er at det er så mange fine plasser her. Mye fjord og fjell, og jeg tror det er noe for alle her.

Hva er din hjertesak?

Det er mange saker å trekke frem. Jeg vil sørge for et godt tilbud i barnehage og skole, at de eldre har det bra, og at vi har gode arbeidsplasser. De viktigste sakene for meg er de som dreier seg om menneskene som bor her.

Hva inspirerer deg?

Jeg blir inspirert av folk som står på, de som har dugnadsånd. Å se folk i miljøet hjelpe hverandre er veldig inspirerende å se.

Hva irriterer deg?

Det motsatte (av det som inspirerer.) Folk som bare vil ha uten å bidra med noe selv.

Har du en fun-fact om deg selv?

Jeg vet ikke om det er noe som kan overraske, jeg driver på med så mye fra før av. Jeg er vel en altmuligmann, det får være fun-facten.

Hvordan ble du interessert i politikk?

En av sakene som engasjerte meg var nedleggelsen av Austefjord skule. Skolebarna måtte reise til Hornindal, noe mange var imot. Da følte vi ikke at politikerne hørte på det innbyggerne ønsket, og da begynte jeg å engasjere meg mer i lokalpolitikken.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

Jeg jobber til vanlig på Salmon Evolution Dale i Dalsfjorden, der jeg tar meg av drift og vedlikehold. Så det er mye å gjøre på jobb.

Hva gjør du når du har en fridag?

Jeg har alltid noe å gjøre på fritiden. Jeg er blant annet med i Austefjord ungdomslag, vi arrangerte motortreff, vi har diskotek for ungdommene. Det blir også en del jakt og fiske.

Hva bør man oppleve i din kommune?

Naturen absolutt. Jeg har flere ganger vist frem Vallasætra i Austefjorden. Jeg anbefaler alle å kjøre rundt og besøke fjordene i kommunen.

Hvorfor vil du bli ordfører?

Hovedmålet mitt er å få en god bemanning i institusjonene, ha gode tilbud for barn og unge, og å redusere eiendomsskatten.

Sverre Leivdal (Ap)

Navn: Sverre Leivdal

Parti: Arbeiderpartiet

Stilling: Varaordfører og daglig leder ved Globalskolen

Hva synes du er det beste med din kommune?

Det jeg synes er det beste med Volda kommune er nok at det er en blanding av det urbane og det landlige. Det er mulig å bo i et trygt område og være omringet av natur, samtidig som det er noen urbane trekk i sentrum og et godt utvalg regionale tjenester.

Hva er din hjertesak?

Vi har vel tre-fire hjertesaker vi fokuserer på, men om jeg må trekke frem én sak nå så må det nok bli å få en turveg rundt Rotevatnet.

Hva inspirerer deg?

Det som inspirerer meg, er den store dugnadsviljen man kan finne i et lokalmiljø.

Hva irriterer deg?

Småligheter og jantelov-holdninger er noe som kan irritere meg litt. Og så kan jeg bli irritert av at andre folk er irritert, det beste er jo om vi hadde vært i godt humør.

Har du en fun-fact om deg selv?

Jeg har bodd tre år i Belgia der jeg var rektor på den norske skolen ved NATOs europeiske hovedkvarter.

Hvordan ble du interessert i politikk?

Jeg har vært politisk engasjert nesten hele livet. Jeg var veldig engasjert i ungdommen, og var faktisk med i Senterungdommen en stund. Det kommer av den interessen for ting som skjer rundt meg, jeg ville gjerne ta del i det.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

Siden jeg deler dagene mine mellom det å være varaordfører og å være daglig leder ved Globalskolen, er det veldig variert. Det blir ofte lange dager med møter, telefonsamtaler og e-poster.

Hva gjør du når du har en fridag?

Det går mye i dugnad, om det så er fotballgruppa eller skisenteret, så er det alltid noe man kan bidra med. Ellers går jeg tur med hunden eller tilbringer tid med barnebarna mine.

Hva bør man oppleve i din kommune?

Man må oppleve naturen som er i Volda. Er du i Volda sentrum kan du jo ta deg turen opp på Rotsethornet. Om du er i Hornindal så er det nesten obligatorisk å ta seg en fjelltur i området. Ellers synes jeg at man bør oppleve noen av kulturtilbudene Volda har å by på.

Hvorfor vil du bli ordfører?

Jeg ønsker å bli ordfører fordi jeg vil bidra til å utvikle Voldasamfunnet til et enda bedre Voldasamfunn.

Sindre Rotevatn (H)

Navn: Sindre Rotevatn

Parti: Høyre

Stilling: Ordførerkandidat i Volda Høyre og Senior Finance Manager i Hexagon Composites ASA 

Hva synes du er det beste med din kommune?

Mulighetene her er veldig store. Mulighetene for friluftsliv og fjellturer er gode. Det er et stort kulturtilbud der man kan være både publikum og deltaker. Et godt idrettstilbud som har blitt forsterket av den nye idrettshallen. Mye av det som er komplisert i en by er mer bekymringsløst på bygda.

Hva er din hjertesak?

Jeg er veldig opptatt av det som kalles kjerneoppgavene i kommunen. Det å sørge for at det er et godt tilbud til barn og unge. Jeg vil sørge for at det er gode tilbud til barn og unge, at de eldre blir tatt vare på, og jeg vil at det skal bli lettere å gi raskere tilgang til de som har behov for psykiske helsetjenester.

Hva inspirerer deg?

Det er vel først og fremst musikk som inspirerer. Det varierer i hva det går i, men det blir mye Dire Straits og Mark Knopfler. Av og til Supertramp og Genesis.

Hva irriterer deg?

Det er jo ting som irriterer meg, men jeg er nok en ganske tålmodig fyr. Jeg går ikke rundt og irriterer meg så mye om ting, det prøver jeg å unngå

Har du en fun-fact om deg selv?

Jeg er faktisk ganske god til å bake brød. Og å ete gjærbakst, det er jeg kanskje verdensmester på!

Hvordan ble du interessert i politikk?

Jeg har vokst opp i en veldig politisk periode, og hadde ofte samtaler om politikk i hjemmet. Jeg tror det er mange som tenker at lokalpolitikk ikke høres så interessant ut, men som egentlig hadde syntes det var interessant og gøy når de faktisk får engasjert seg i sakene.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

Den starter rundt klokken 8. Ofte har jeg hjemmekontor og møter kollegaene på Teams. Ellers kjører jeg til Ålesund. Vi jobber en god del med kolleger i USA, så det kan fort bli arbeid utover kvelden også.

Hva gjør du når du har en fridag?

Da tar jeg en joggetur, sykkeltur, eller så kommer jeg meg ut på en fjelltur. Akkurat nå har jeg plukket en del sopp, men nå har jeg så mye at jeg tror ikke jeg kan plukke mer. 

Hva bør man oppleve i din kommune?

De bør oppleve fjellturene. For de som er spreke nok til det, anbefaler jeg en tur på Rotsethornet. Jeg anbefaler også å turen opp Kornbergtveten på andre siden av fjorden. Jeg pleier å si at for å få en fantastisk fjelltur, må man gå mange fjellturer. Ikke alle turene er like fantastiske, så man må dra ut så ofte man kan.

Hvorfor vil du bli ordfører?

Jeg har nesten 30 år med ledererfaring, og jeg tror at jeg har noe å tilføre den politiske ledelsen i Volda. Det handler om folk sine hverdagsliv og hva slags tilbud vi kan gi til folk. Det synes jeg er viktig, det har jeg lyst til å være med på å utforme.

Powered by Labrador CMS