Kommuneoverlege Bent Ingebrigtsen er ikke bekymret over at Burger king kommer til Volda
Kommuneoverlege Bent Ingebrigtsen er ikke bekymret over at Burger king kommer til Volda

Tror ikke Burger King vil gi dårligere kosthold

- Jeg tror ikke kostholdet til studentene kommer til å forandre seg så mye, selv om vi får Burger King til bygda. Det sier kommuneoverlege i Volda, Bent Ingebrigtsen.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Burger King kommer til Volda, men hva gjør det med kostholdet til studentene? De har kanskje allerede dårlig råd og tyr gjerne til billige og kjappe løsninger. Nærnett snakket med to studenter og kommuneoverlegen i Volda for å finne ut hvilke påvirkning det kan ha på studentene og deres forhold til mat.

Studentkosthold

Kommuneoverlege i Volda, Bent Ingebrigtsen, tror ikke at det at burgerkjeden kommer til Volda vil utgjerøre en så stor endring i studentkostholdet, som man kanskje kan tro.

- Jeg ser når jeg handler at studentene handler mye ferdigpizza og raske løsninger. Så jeg tror ikke det blir en så stor forskjell. En stor rolle i dette vil nok være pris, det blir kanskje mer kostbart å spise på Burger King, sier han.

Videre forteller han at et usunt kosthold blant studenter er et vanlig fenomen, såkalt studentkosthold.

- Det å få til et godt og sunt måltid handler mye om summen av et måltid. Hvis man er flere som bor sammen og lager mat sammen, så blir det fort at kvaliteten blir bedre. Hvis man derimot bor alene, og spiser mye måltider alene så blir raske og usunne måltider et alternativ. Dette er nok noe som også har mye med alder å gjøre, og vil nok endre seg etterhvert som man blir eldre og etablerer seg.

Ingrid Wikdal og Embla Berg ser positivt på at Burger King skal til Volda.
Ingrid Wikdal og Embla Berg ser positivt på at Burger King skal til Volda.

Bedre tilbud av nattmat

Studentene ved Høgskulen i Volda, Ingrid Wikdal og Embla Berg, forteller hva de tenker om at Burger King skal komme til Volda:

- Jeg tenker at det blir bra, men det spørs litt hvor den kommer, og hvor lenge den holder åpent. Det kan være et bra alternativ til nattmat for studentene, sier Wikdal.

- Det tenker jeg at veldig mange blir glad for, for at mange har har hatt lyst på et sted hvor de kan få tak i kjapp mat, sier venninna Berg.