PÅ TIKTOK: Christina deler jevnlig videoer med følgerne på TikTok

Christina (20) delte TikTok-video før studiestart - I dag lager hun innhold for flere kanaler

Under fadderuken i høst gikk Christina Edvartsen (20) sin TikTok-video viralt. I dag produserer hun innhold for blant annet @Exhangelifecommunity og @Studentfluencer sin instagram og Høgskulen i Volda sin TikTok.

Publisert
NY STUDENT: Christina trives godt i studentblokken på Heltne.

VOLDA: Christina Edvartsen fra Kolbotn studerer for tiden PR og kommunikasjon og media ved høgskulen i Volda og trives godt, men hun innrømmer at det i utgangspunktet ikke var drømmestudiet.

- Jeg hadde i utgangspunktet lyst å studere film og videoproduksjon i Trondheim. Jeg hadde jo ikke sånn superlyst å begynne her i Volda - men det er jo skikkelig bra her.

Noen få uker før skolestart i august 2022 la Christina ut en TikTok hvor hun forklarte at hun ikke kom inn på drømmestudiet i Trondheim og istedet hadde fått plass på andrevalget i Volda. Etter litt om og men bestemte Christina seg for å starte i Volda, og lagde noen TikToks om det før skolestart. Begge vidoene fikk over 100.000 visninger. Dette ga oppmerksomhet i fadderuken.

- Det tok litt av. Plutselig fikk jeg flere meldinger fra nye studenter i Volda som spurte om å ta følge til skolen. I køene på Rokken under fadderuken var det mange som kom bort å sa de hadde sett TikTokene mine. Det var kjekt at videone mine kunne åpne for noe slikt, samtidig var det også overveldene.


Lager innhold på flere kanaler

I dag produserer Christina innhold for flere kanaler, blant annet Høgskulen i Volda sin Tiktok. Der poster hun blant annet anmeldelse på Voldas beste burger og snakker om å bo i studentbolig.

- Jeg ble kontaktet av de som styrte kontoen fra før, som lurte på om jeg ville bli med å lage innhold der. Der jobber man jo mot en spesifik målgruppe, så det er kjekt å leke litt med.

VAKKER NATUR: Volda har mer å by på enn Høgskolen

Christina lager også innhold for instagramkontoen exhangelifecommunity, og har nylig fått jobb som studentfluencer, en instragram som drives av Flytoget. Tidligere har studentfluencer kontoen bare postet om studenter i utlandet, men da de åpnet en stilling for “små spennende steder i Norge” ventet ikke Christina lenge med å slenge inn en søknad.

- Jeg har følgt studentfluencerkontoen siden det startet. Jeg tenker jeg selv kunne satt pris på innhold om Volda før jeg kom hit, som kunne overbevist meg om at det ikke er noe ille her i det hele tatt.


Formidle gjennom sosiale medier

Edvartsen forklarer at hun alltid syntes det har vært spennende å drive med sosiale medier. Hun sier at hennes pappa pleide å vlogge før vlogging var en greie, og alt hun ønsket var å bli som youtuber Bettina Farinetti.

- Spesielt videobiten av sosiale medier har vært det som har interessert meg mest. Men det å drive med medier er generelt veldig spennende. Selv liker jeg hvordan man kan følge med på vloggere å relatere til dem. Der var jo spesielt Bettina Farinetti som var idolet da jeg var yngre.

Tidligere har Christina selv drevet med youtube. Hun forklarer at da hun begynte med tiktok som format var det uvandt å skulle formidle masse informasjon på kort tid.

- Man mister litt den “forklaringsdelen” når snuttene skal være såpass korte. Man deler gjerne ikke like mye personlig . Folk ønsker heller å bli underholdet eller få spennende informasjon.


PR: Klassen til Christina har fått med seg at hun driver med sosiale medier.

Jager ikke kjendisstatus

Christina forklarer at selv om hun trives med hobbyen er det tidskrevende å lage innhold for så mange kanaler. Hun sier hun hadde trivdes godt med å jobbe med sosiale medier og innhold i fremtiden, men presiserer at hun ikke har noe mål om å bli kjendis.

- I fremtiden ville jeg nok heller jobbet for en bedrift med en mer spesifik målgruppe. Jeg har ikke planer om å jobbe som influencer.


Tips til nykommere

Edvartsen synes det i blant kan være skummelt å tenke på andres reaksjoner når hun deler på sosiale medier. Selv om hun i stor grad får positive reakjsoner, innrømmer hun at det ikke alltid er like enkelt å dele når man bor på et lite sted som Volda. Til dem som ønsker å starte med TikTok men er redd for hva andre tenker har hun to tips:

- Man kan starte gradvis. For eksempel lage med vidoer hvor du ikke viser ansiktet ditt, eller bare bruke musikk i bakgrunnen istedenfor å snakke. På gamlehjemmet vil du ikke bry deg om en TikTok du la ut for mange år siden. Men det er lettere sagt enn gjort, så jeg tar imot tips selv, avslutter Christina med.

Vil du høre mer om saken? Klikk deg inn på radioreportasjen nedenfor.

Powered by Labrador CMS