VARIERT: Det ble både tacopizza og baguette med egg på Søresnadders aller siste tur.

Combisenteret på Fiskå bød på nye opplevelser: – Gleder meg til svele

Søresnadder med Tommy & Prebz' aller siste tur ble ikke den avskjeden man kanskje hadde håpet på når det gjelder maten. Det var mye følelser i sving under guttas aller siste matekspedisjon.

Publisert Sist oppdatert

Det var to vemodige guttebasser som satte seg i den knallrøde mediabilen tidlig torsdag morgen. For siste gang på lenge skulle muligheten til å råne rundt i distriktene på leting etter snadder benyttes. Og den skulle benyttes til det fulle.

– Dæven, i dag gleder jeg meg skikkelig, smilte Prebz idet en totning med «morgen i øyekroken» satte seg inn bilen ved siden av ham.

For sin avsluttende tur var det bare én kommune som gjensto før samtlige syv på Søre Sunnmøre var strøket av, og det var Vanylven. Etter mye leting etter åpne restauranter i den billedskjønne kommunen fant anmelderne lite å velge i. Ferden endte derfor på Fiskå, og på Combisenteret.

Se nederst i saken for poengsummen til Combisenteret på Fiskå!

Gode minner fra Fiskå

Vel framme på Fiskå etter en tur der praten gikk i ett sett (ikke helt unormalt), tuslet guttebassene inn i senteret med lette hoder og sultne mager (også en gjenganger).

Det var nemlig slik at for nesten to år siden hadde Tommy og Prebz delt et måltid på Fiskå, og det med selveste ørdføreren.

– Jeg husker vi satt inne på kontoret hennes og spiste pizza fra Spar, mimret Tommy samtidig som et skilt der det sto «SPAR Marked» åpenbarte seg litt framme.

Pizzaen på Spar ble husket som «ganske så god» av makkeren, men kanskje hadde smaksløkene utviklet seg etter en høst fylt av nye opplevelser og inntrykk. Den skulle i hvert fall igjen settes på prøve, og vurderes med argusøyne.

PRESENTABEL: Pizzaen fra Spar-butikken ble presentert flott, men smaken nådde ikke helt opp.

«Ekspedisjon Finn vegetarmat»

Da dama i kassa på Spar ble spurt om pizza av typen vegetar var det flere som følte seg litt utilpass. Det var nemlig ingen alternativer for Prebz de kunne diske opp med i pizzaovnen på bakrommet.

– Jaja, da får jeg finne noe annet da, sukket trønderen og gikk på leting i resten av Combisenteret.

Tommy bestilte seg fornøyd en stor tacopizza, fikk med seg en brusflaske på kjøpet og satte seg på noen utemøbler inne i en krok på senteret. Mens partneren gikk på leting kunne totningen sitte spent og vente på å få pizzaen servert.

Etter ti-tolv minutter begynte Tommy nesten å bli litt bekymret, men ikke lenge etterpå kom det en smilende guttebass nedover trappen på senteret. Han hadde funnet seg en café som serverte både baguette med egg og svele med smørkrem. Smilet gikk nesten rundt på den matglade trønderen.

VANSKELIG ØVELSE: Det å tyde menyen på kaféen oppe på Combisenteret viste seg å bli litt vanskelig for Prebz. De fine ordene ble likevel satt pris på.

– Må regne med litt kål

Med retter fra to forskjellige spisesteder på Fiskå var det ingen tvil om at dekningen skulle bli eksepsjonell. Nå gjensto det bare å se om smaken sto i stil.

– Det ble litt kål og tull når jeg skulle bestille, lo Prebz idet han slo seg ned ved siden av kompanjongen.

– Må regne med litt kål sånn på morgenkvisten, svarte Tommy.

Etter at begge hadde fått svelget unna sin første bit forsto de fort at det ikke ville bli noen topplassering på de to spisestedene som var i ilden. En litt tørr pizza og en baguette som var høyst hverdagslig var dagens fangst.

Ingen innertier

Tacopizzaen til Tommy var dandert med en god osteblanding, utover det var det lite å skrive hjem om. Noe paprika, litt mais og litt nachos man ikke roper hurra for var resten av fyllet. Det som trakk opp karakteren for den ellers litt kjedelige pizzaen var osten, bunnen og jalapeñoen (som faktisk hadde litt spark).

– Jeg kunne vel egentlig ha laget noe lignende hjemme, konkluderte Tommy, litt bitter på resultatet av den lange kjøreturen.

Heller ikke for Prebz ble det full klaff på Fiskå. Baguetten ble laget ferskt foran hans egne øyne, det var noe han satte pris på. Med litt egg og majones i grovt brød er det kanskje vanskelig å få til det helt store, men litt mer enn det som ble servert må forventes.

– Det var helt ok. Nå gleder jeg meg til svele jeg, var dommen etter fortært frokost.

Og svelen var kanskje lyspunktet som redder dagens konkurrenter fra bunnen av karakterskalaen. Det var en saftig og god svele, akkurat som det skal være. Smørkremen falt også i smak hos begge «matguruene».

MIDT PÅ TREET: Heller ikke Prebz' matrett ble det helt store denne gangen. Anmelderne gir pluss for en god svele.

Eventyret er slutt

Alt i alt var det en verdig avslutning på guttas matspalte. Kanskje var ikke maten det aller beste de har funnet på Søre Sunnmøre, men nok en gang var det duket for nye opplevelser av flere slag.

Prebz hadde fått huden full av en ansatt i en lekebutikk for å bruke lekene uten å kjøpe, Tommy fikk nyte reklame for Stad skipstunnel i sidesynet, mens pizzaen ble fortært og ikke minst hadde de nok en gang fått nyte den vakre naturen Sunnmøre har å by på.

– Det blir litt vemodig å skulle begynne med «ekte» journalistikk nå, sukket Prebz idet den røde bilen ble parkert utenfor mediebygget i Volda, denne gang for godt.

Se under for å finne ut hvordan Combisenteret klarte seg på Søresnadder med Tommy og Prebz’ helt egne poengsystem!

Powered by Labrador CMS