Ordfører i Volda, Sølvi Dimmen, og ordfører i Ørsta, Stein Aam, gir ros til de ansatte på teststasjonen i Hovdebygda.

Ett år med teststasjon i Hovdebygda: Det er imponerende at dere har holdt ut

Tirsdag markerte ordførerne i Volda og Ørsta teststasjonens ettårsdag.

Publisert Sist oppdatert

– Avtalen da vi leide den hallen, var kanskje et halvt år. Et år var jo ikke i tankene våre en gang, forteller kommuneoverlege i Ørsta, Marte Vaage Øie.

I en hall i Hovdebygda har testpersonell testet ørstinger og voldinger for korona i et helt år.

– Det er bare rett sagt imponerende at dere har holdt ut, sier Stein Aam, ordfører i Ørsta.

Sammen med ordfører i Volda, Sølvi Dimmen, har de tatt turen til teststasjonen for å vise sin takknemlighet til koronaarbeiderne.

Har levd i usikkerhet og kaos

– Den formidable jobben dere har gjort i et år, og spesielt i sommer da alt sto på hodet. Jeg tror ikke vi aner hva dere har stått i her, men vi er veldig takknemlige. Dere har vært en stor trygghet for oss som skal "liksom styre", sier Dimmen.

– Det er sant som dere sier. Dere aner ikke hvilken innsats disse testerne her har gjort, svarer Vaage Øie.

Vaage Øie skryter av de ansatte, og legger ikke skjul på at det har vært et kaotisk år på teststasjonen.

– Vi har levd i usikkerhet, uvitenhet og kaos. Vi har måttet omstille oss både én og to, og femten-hundre ganger. Dere har virkelig stått på og stilt opp hver gang det trengs, til alle døgnets tider. Vi jobber nå med å få tak i flere, så dere ikke skal slite dere helt ut. For vi håper dere blir med videre, sier Vaage Øie og henvender seg til staben.

Særlig etter sommeren har behovet for flere ansatte økt. Jevnlige massetestinger av skoleklasser har blitt innført, og det krever flere på arbeid.

– Det er tungt for de som er her når det er så mange som skal teste seg. Når det er fire-fem skoleklasser som skal teste seg to til tre ganger i uka i tillegg til familier og andre, så er det klart at det må noe bemanning til for at det er levelig for alle som er her. Så det har vi signalisert, og så vidt jeg har forstått så skal vi få det på plass så fort som mulig. Også er vi avhengig av at folk søker, så vi håper at vi får noen søkere som kan hjelpe til, sier Vaage Øie.

– Vi holder ut litt til hvis vi bare blir litt flere, understreker hun.

F.v: Koronatester Britt Juvkam, kommuneoverlege i Ørsta, Marte Vaage Øie, og lege ved teststasjonen, Aurora Topphol Midtflø.

Ikke over ennå

For pandemien er ikke over helt ennå. Samfunnet åpner seg kanskje mer og mer, men på teststasjonen i Hovdebygda tester de fortsatt for fullt.

– Spanskesyken gikk jo over, men dette er kanskje en annen kategori?, spør Dimmen.

– Ja, og dette er en helt annen tid med mange flere mennesker på jorda og vi beveger oss på en helt annen måte. Så det kan ikke helt sammenlignes, svarer Vaage Øie.

Ordførerne tok også turen til legevakten i Hovdebygda. Har du ringt koronatelefonen det siste halvåret, så er det nok en av disse to damene bak skjermen, du har snakket med.
Powered by Labrador CMS