');
Dagny Vartdal fra Hareid får ny sjanse til å kjempe om en plass i finalen i «Farmen» denne høsten.

Dagny Vartdal fra Hareid får ny sjanse til å kjempe om en plass i finalen i «Farmen» denne høsten.

Dagny fra Hareid åpner opp om Farmen-opplevelsen

Dagny Vartdal om sitt Farmen-opphold: – Det var veldig vondt å stå i.

Publisert Sist oppdatert

Dagny Vartdal fra Hareid dukker denne uka på nytt opp i den populære TV 2-serien Farmen. Etter at hun røk ut allerede etter første uke, fikk hun sammen med to andre deltakere beskjed om en sjanse til å kunne kjempe om en plass i finalen likevel.

– Det var en euforisk deilig følelse, sier hun.

Oppvokst på gård

Femtiåringen fra Hareid driver graveferdsbyrået Bellis og er utdannet blomsterdekoratør. Ifølge en pressemelding fra TV 2 skildrer Vartdal seg selv som en guttejente, en som er lite glad i intriger.

Dagny Vartdal er oppvokst på gård og har mye erfaring med dyr og gårdsdrift.
Dagny Vartdal er oppvokst på gård og har mye erfaring med dyr og gårdsdrift.

Til Møre-Nytt forteller Vartdal at hun er oppvokst på gård med både sau, okse og hest, og at hun på grunn av dette har mye erfaring med dyr og gårdsdrift.

– Så på meg som en konkurrent

Sunnmøringen synes det var tungt å måtte forlate konkurransen etter første uke. Som førstekjempe, tapte hun i en tvekamp for Hanne Mathea Friis som hadde valgt å konkurrere i øksekast.

– Jeg kunne ikke bli valgt som førstekjempe på grunn av arbeidsinnsatsen min. For meg føles det unaturlig å spille feigt, men jeg fortstod etterhvert at det var flere av damene der inne som så på meg som en konkurrent, sier Vartdal.

Hun hadde sett for seg mange uker på gården med rike opplevelser.

– Da jeg plutselig stod i skogen sammen med programleder Niklas Baarli og skulle takke for meg, var det vanskelig å forstå, fortsetter hun.

Holdt det hemmelig for familien

Det var sønnen som først hadde meldt seg på tv-serien, og dette fikk Vartdal til å ville søke selv. Tanken var å delta i programmet sammen, men det var kun mor som nådde gjennom nåløyet.

– Jeg fortalte ingenting til familien min om at jeg hadde sendt inn en søknad, men da jeg fikk muligheten til å være med måtte jeg fortelle det til alle sammen, sier hun til Nærnett.

Selv har sunnmøringen vært en tilhenger av serien, og en fast seer i løpet av mange sesonger. Nå var det hennes tur.

Urettferdighet og baksnakking

Etter sitt opphold på Farmen sitter Vartdal igjen med en lærdom. Hun beskriver blant annet en følelse av å ikke bli behandlet rettferdig på gården.

– Jeg opplevde at flere av deltakere snakket mye bak ryggen min. Det var veldig vondt å stå i, og jeg har innsett at det er mange uttrygge mennesker i verden som ikke klarer å stå i seg selv, sier hun.

Gårdsjenta forteller at hun selv er en person som trekker seg lettere tilbake når motgang treffer, framfor å møte på utfordringene.

– Jeg ønsker å være positiv, men likevel sitter jeg igjen med en tanke om at det finnes mange mennesker der ute som dømmer andre før de kjenner personen, avslutter hun.