KREVER VÅPENHVILE: Engasjerte studenter arrangerer torsdag en demonstrasjon for Palestina.

Demonstrerer for våpenhvile

– Siden 7. oktober har jeg sett konflikten utspille seg på sosiale medier, og det har endret verdensbildet mitt. Den har berørt meg på et personlig plan, sier student Ingvild Haugan Shrivastava. Torsdag vil hun samle engasjerte voldinger til en felles markering for våpenhvile i Midtøsten.

Publisert

VOLDA: De siste to ukene har Shrivastava samarbeidet med student Maher Othman om demonstrasjonen. Den skal foregå utenfor Høgskulen i Volda, og begge håper på et godt oppmøte. Othman arrangerte en lignende demonstrasjon på høgskolen i fjor, og den fikk stor oppslutning.

– I fjor var oppmøtet overraskende høyt, så jeg håper at det kommer like mange i dag, sier Othman.

SOSIALE MEDIER: Ingvild Haugen Shrivastava har lenge vært engasjert i konflikten i Midtøsten, men inntrykkene på sosiale medier etter 7. oktober fikk engasjementet til å blusse opp.

Møttes gjennom et felles engasjement

FLYKTET: Maher Othman har selv flyktet fra krig, og nå vil han bruke stemmen sin for andre i samme situasjon.

Shrivastava og Othman møttes gjennom et felles engasjement for saken, og valgte derfor å samarbeide om en markering.

– Jeg så at Maher var veldig engasjert i konflikten, så da sendte jeg en melding og spurte om vi skulle sette opp noe på skolen, sier Shrivastava. 

Othman sitt engasjement stammer fra personlige opplevelser. Han har selv vært i krig, og flyktet fra Syria for 12 år siden. Nå ønsker han å bruke stemmen sin for andre i samme situasjon. Nå er det 153 dager siden konflikten i Midtøsten blusset opp, og Othman mener det er ekstra viktig å snakke om det nå.

– Det er viktig at vi ikke glemmer konflikten. Både for oss, men også for de som sitter i Gaza, sier han engasjert.

– Jeg kan ikke tilgi meg selv hvis jeg ikke gjør noe

På onsdag møttes engasjerte studenter for å forberede demonstrasjonen. Det ble laget slagord og malt plakater. En av dem var Oda Johnsen. Hun har tydelige meninger om hvorfor hun vil være med på dette.

MALER PLAKATER: Simon Oskar Brandal og Oda Johnsen setter av tid fra studiene til å bidra med forberedelsene.

– Jeg kan ikke tilgi meg selv hvis jeg bare ser på konflikten uten å gjøre noe. Det er ikke sikkert at min stemme utgjør så mye i det store bildet, men jeg må prøve, sier hun.

Simon Oskar Brandal var også tilstede på onsdag. Han er midt i en hektisk periode på studiet, men ønsket å sette av tid til markeringen.

– Jeg ble sterkt truffet av bildene i sosiale medier, og vil bidra til å rette fokus på det Norge gjør og ikke gjør, sier han.

Lovende med ungt engasjement

Under demonstrasjonen på torsdag vil det bli holdt flere appeller. En av de som skal tale er styremedlem i Palestinakomiteen Møre, Odd Erling Vik Nordbrønd. Han er glad for at engasjementet blant unge er såpass stort.

– Det er svært lovende at unge er så engasjerte, sier han.

HÅPEFULL: Odd Erling Vik Nordbrønd fra Palestinakomiteen Møre er glad for at engasjementet er sterkt blant de unge, og håper det fortsetter.

Palestinakomiteen sier de jobber for å spre objektiv informasjon om situasjonen i Midtøsten, og de har hatt noen markeringer i Ålesund.

– Vi håper at vi kan arrangere noe selv på Sunnmøre også etterhvert, forteller Nordbrønd. 

Vil styrke engasjementet i Volda

FORBEREDELSER: Studentene brukte onsdagen til å forberede plakater og slagord til demonstrasjonen.

Shrivastava har fulgt med på konflikten i Gaza lenge, og snakker engasjert om saken.

– Denne konflikten har endret hvordan jeg ser på verden, og nå er det på tide å gjøre det mer synlig i Volda.

Hvorfor velger dere akkurat dette tidspunktet for en demonstrasjon?

– Nå har det gått så lang tid at det er ekstra viktig å holde trykket oppe, vi kan ikke glemme, sier Shrivastava engasjert.

Powered by Labrador CMS