KLINISK: Ingen skåret flere mål enn Anna Aahjem i fjorårets utgave av Toppserien. Her etter målet hennes mot nåværende klubb, Brann, under fjorårets serieåpning.

– Det blir gøy å se hvor nivået ligger mot de aller beste

Anna Aahjem storspilte for Lyn Kvinner i fjor. Nå venter hennes største oppgave hittil.

Publisert Sist oppdatert

For etter hun stakk av med toppskårertittelen under fjorårets Toppserie-sesong for Lyn, har vanylvingen blitt belønnet med storovergang til Brann - og oppgavene er desto større.

Nå venter stormakten FC Barcelona som kommer på besøk til regnværsbyen neste onsdag. Det blir en bråstart på Anna Aahjems Brann-karriere.

– Det er verdens beste fotballspillere, så det er klart det blir en utfordring. Jeg tror det blir veldig gøy å se hvor nivået ligger mot de aller beste, forteller Anna Aahjem.

Åheimeren ankom Bergen i desember etter å ha levert varene med bravur for osloklubben. Hennes første tellende kamp for Brann vil også være hennes desidert største i hennes karriere.

– Greier du å innse hvor stort dette er?

– Nei, jeg gjør egentlig ikke helt det.

SIKRET SIGNATUREN: Anna Aahjem har signert avtale med bergensklubben som strekker seg ut 2025-sesongen.

Får smake på det ypperste nivået: – Enorm læring

TV2s fotballekspert Mina Finstad Berg synes det er stas å se et lag av slikt tungt kaliber på norsk jord.

– De har et teknisk nivå som er helt spinnvilt. De har en fotballforståelse som går utenfor det meste jeg har sett tidligere. Barcelona har hevet standarden, flyttet lista for kvinnefotballen og har noen av verdens desidert største fotballspillere. 

Under årets kåring av verdens beste kvinnelige fotballspillere var det hele åtte fra det spanske stjernegalleriet på nominasjonslista. Det var svimlende fem mer nominasjoner enn neste klubben på blokka.

PRØVESMAK: Anna Aahjem har spilt seg varm i treningskamper med sine nye lagvenninner. Her med Heidi Steinsbø Halbmayr (t.h.)

– Tenk så enormt mye læring det er i å spille slike kamper. Bare den erfaringen du får i å møte et sånt type lag og det å få smake litt på hva det ypperste nivået i Europa er, tenker jeg er kjempeverdifullt, fortsetter Berg.

Favorittstempelet ligger hos katalanerne. Hun legger trykk på adjektivet i svaret sitt:

– Nivåforskjellen skal være stor mellom FC Barcelona og Brann.

Tenk så enormt mye læring det er i å spille slike kamper.

Kan ikke avskrive Brann

Likevel har bergenserne imponert stort i sin sti mot utslagsrundene i Champions League. I desember møtte de Lyon - laget som har vunnet de siste seks av åtte sesongene av Champions League.

Kampen mot de franske kvinnene endte 2-2 – et definerende resultat for norsk kvinnefotball.

– Vi ønsker å gå ut på banen å spille mest mulig vår fotball. Det kommer til å bli tøft mot et lag som Barcelona. Det gjelder å være påskrudd og gå inn med en mentalitet om at det her skal gå. Kampen er ikke spilt før det er gått 90 minutter, sier Aahjem. 

VENTENDE DEBUT: Kampen mot FC Barcelona kan bli Anna Aahjems offisielle debut for bergensklubben.

Spiller sin viktigste kamp på rivalens jord: – Selvfølgelig kjedelig

For interessen rundt det brennhete oppgjøret er det ingenting å si på. På kun ti minutter var alle billettene revet bort - men dette hos Toppserie-rival Åsane sin hjemmebane.

Ærverdige Brann stadion blir altså ikke meldt klar til spill til monsteroppgjøret. Det betyr 13 350 færre plasser til disposisjon og mobilisering. Berg mener det er synd.

– Det feteste hadde jo vært å kunne ordnet en skikkelig fotballfest på en av de mest ikoniske stadionene vi har i Norge.

NEDGRADERING: Oppgjøret mellom Brann og FC Barcelona spilles på Åsane Arenas foran sine 3300 tilskuere.

Hybridgress

Hybridgress et gress som bringer med seg alle de gode egenskapene til et naturlig gress, forsterket av styrken og spensten til et kunstgress

Gressmatten på Brann Stadion byttes ut med nytt hybridgress og rekker dermed ikke å bli ferdigskiftet til kampen mot Barcelona.

– Selvfølgelig er det kjedelig for hele klubben og alle som ville på denne kampen, men sånn ble det. Sånne ting får vi ikke gjort noe med. Vi får snu det til noe positivt, forteller markeds- og medialeder for Brann Kvinner, Mette Hammersland.

Kampen spilles onsdag 20. mars klokken 21.00 på Åsane Arena.

Powered by Labrador CMS