');
ENGASJERT: Både Per Ivar Solheim og Yngve Eidet er engasjerte medlemmer av Flyklubben. Foto: Christine Karlsen
ENGASJERT: Både Per Ivar Solheim og Yngve Eidet er engasjerte medlemmer av Flyklubben. Foto: Christine Karlsen

- Det er som å være i paradis

Volda Ørsta Flyklubb har den siste tiden fått stadig flere medlemmer. Nå håper klubben trenden fortsetter, slik at flest mulig folk kan kjenne på følelsen av å være i lufta.

Publisert

HOVDEN: Det er to blide og engasjerte karer som møter oss når vi ankommer Hovden. Kaffen er på kanna, sola skinner og forholdene ligger virkelig til rette for å få en fin flytur over Sunnmørsalpene.

Volda Ørsta Flyklubb har i dag hele 115 medlemmer, og stadig flere får øynene opp for hobbyen. Målet for klubben er å fortsette denne trenden og vise andre at Flyklubben er tilgjengelig for alle som vil være med.

Fantastisk følelse

I møte med Yngve Eidet som er medlem av Flyklubben er det enkelt å se at det å fly er noe han virkelig brenner for. På spørsmål om hvorfor han er med i klubben, lyser det opp i øynene hans.

– Det er noe helt spesielt når du er oppe I lufta og ser inn i daler og ut over fjelltopper, samtidig som du ser ut mot havet. Det er bare en helt fantastisk følelse.

Per Ivar Solheim er instruktør og skolesjef i klubben, han er minst like begeistret over hobbyen og kan legge til at det er hyggelig, lærerikt og et veldig godt miljø i Flyklubben. Men det å faktsisk sitte bak rattet og fly, er ikke like lett å sette ord på.

– Jeg kan ikke beskrive det, det må bare oppleves, forteller Solheim.

UTSIKT: Følelsen av å være i lufta er helt ubeskrivelig
UTSIKT: Følelsen av å være i lufta er helt ubeskrivelig

Volda Ørsta Flyklubb bistår Røde Kors med redningsarbeid, men mesteparten av tiden er det bare moro. Eidet og Solheim fortsetter å fortelle om hobbyen deres, og engasjementet smitter over på oss.

– Tenk deg en soldag som denne hvor du flyr over de høye fjellene, og vinker ned til skigåere. Det er bare helt magisk, sier Eidet smilende.

Vil få med flere

Volda Ørsta Flyklubb har fått en økning i antall medlemmer. På grunn av denne økningen og hard jobbing har klubben de siste årene fått ny hangar der flyene kan stå, og et nytt klubblokale. Dette tror Solheim kan være en medvirkning til oppgangen.

Per Ivar Solheim håper denne stigningen vil fortsette, og presiserer at klubben ikke kun er for piloter.

– Alle som vil kan være med. Man trenger ikke fly for å være med i Flyklubben.

Det finnes nemlig tre avdelinger i klubben. Du kan blant annet stå på bakken og fly modell- og motorfly. I tillegg til at du kan fly sportsfly. Flyklubben drømmer også om å få på plass et fallskjerm tilbud. Dette er avhengig av ildsjeler som virkelig vil få til dette, og skape et miljø for det her i området.

Du trenger heller ikke ha flysertifikat fra før for å være med i Volda Ørsta Flyklubb, ettersom dette er noe du kan ta gjennom flyklubben, uten noen forkunskaper.

Hva vil du si til de som vurderer å ta flylappen?

– Da vil jeg si ta kontakt med din nærmeste flyklubb og bare gjør det. Fordi det er mye mer tilgjengelig enn hva man skulle tro, sier Eidet avslutningsvis