FOREDRAGSHOLDER BÅRD: Komikeren forteller studentene om hvordan det er å jobbe i mediebransjen.

- Det er stort at så store humorprofiler kommer til en så liten bygd

Ylvis-brødrene har tatt turen til Volda, og journalistikkstudentene ved Høgskulen i Volda fikk et helt spesielt møte med guttene fredag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Klasserommet i mediebygget ved Høgskulen i Volda var fylt til randen av studenter som ventet spent på å få prate med de verdenskjente Ylvis-brødrene. Vegard, Bård og Bjarte Ylvisåker har kommet til bygda for å holde konsert på Rokken fredag kveld. Men først ventet et Q&A-foredrag, et såkalt masterclass, for studentene.

Mye erfaring

- Man må være litt frampå og si hva man vil oppnå, selv om det er litt unorsk, svarer Bård på spørsmål fra salen om hvordan man skal nå toppen og bli best.

Flere av studentene stilte spørsmål om hvordan det er å være verdenskjent, samt om forholdet mellom brødrene.

- Vi er jo mye sammen når det kommer til jobb, så derfor henger vi ikke så mye sammen på privaten. Jeg kunne aldri dratt på kino med Vegard for eksempel, svarte Bård humoristisk.

Steinar Høydal, førstelektor ved institutt for journalistikk ved Høgskulen i Volda, var den som hanket brødrene inn til masterclass.

- Det er viktig å utnytte når bransjefolk er i bygda, sier Høydal.

GOD LATTER: Mange hadde samlet seg for å høre Ylvis-brødrene snakke.

Gamle venner

Høydal bekrefter at han har hatt et godt kjennskap til Ylvis-brødrene i mange år - og at han har et spesielt godt forhold til den yngste broren i flokken, Bjarte Ylvisåker. De har nemlig jobbet sammen tidlig på 2000-tallet.

- Jeg og Bjarte jobbet sammen i TV2 Junior i 2001, da Bjarte var tolv år gammel.

Bjarte hadde allerede da fått seg jobb som programleder for et barneprogram som gikk på søndager. Gjennom produksjonen av dette programmet, ble Steinar også kjent med resten av Ylvisåker-familien.

Vegard og Bård drev på denne tiden med revyproduksjon, og vokste fram som lokale stjerner i Bergen.

- Bjarne har vokst opp til å bli en stjerne selv, sier Høydal og smiler.

Han mimrer tilbake til en sang Bjarte ga ut i 2014. Sangen handler om at han aldri ville bli en stjerne eller stå på en scene og holde en konsert.

- Jeg hadde ikke sett Bjarte på sikkert 20 år, før i dag. Vi klikket sammen med en gang igjen, sier Høydal..

GJENFORENT: Endelig fikk Bjarte (t.v.) og Steinar møttes igjen.

- Jeg har sett alt de har lagd

Journalistikkstudenten Henrik Fossedal (28) synes det var gøy å få møte Ylvis-brødrene på Høgskulen.

- Det er stort at så store humorprofiler kommer til en så liten bygd, mener han.

Helt siden talkshowet "I kveld med Ylvis", som ble sendt fra 2011 til 2016, har Fossedal vært fan av bergenserne.

SELFIE MED FORBILDENE: Her fikk Fossedal posert med to menn han lenge har sett opp til.

- Jeg beundrer talentet og allsidigheten de har innenfor alt de driver med av "showbiz", sceneshow og musikk, sier han og legger til at de alltid har vært store forbilder for han.

Fossedal satte stor pris på muligheten til å stille Ylvis-brødrene spørsmål, og besøket toppet seg da han klarte å få bilde med dem.

- Jeg snudde og løp ned til de, og spurte om jeg kunne ta en selfie. Jeg ville ikke virke for "fanboy", men det er kult å ha et bilde med dem.

Første konsert på Rokken

Ylvis-brødrene har spilt på scener over hele verden. Fredag kveld skal de spille på studenthuset Rokken. Det blir første gang guttene spiller i Volda. De forteller at de er spente på kveldens opptreden, og kan gi en smakebit på hva publikum skal få servert på kveldens konsert:

- Dere kan forvente mennesker på scenen som gjør alt for å underholde, sier Bård Ylvisåker med en herlig dose entustiasme.

Vegard og Bård har gitt ut sanger siden 2000. I tillegg har de jobbet med en rekke TV-produksjoner ved siden av musikkproduksjonen. Guttene har følt på hvordan det er å stå både foran og bak kameraet.

Suksessen tok for alvor av med sangen “The Fox” i 2013. Sangen ble raskt en stor hit på nettet. Få uker etter slippet av sangen hadde duoen fått seg følgere fra hele verden.

I dag har “The Fox”-musikkvideoen blitt sett 1,1 milliard ganger på YouTube. Det siste året har guttene vært aktuelle med serien "Ylvis i Sogn". I serien drar trioen til Sogndal for å lage åtte sanger på to uker.

Tidligere denne måneden kunne man også finne brødrene I en reklamefilm for årets Super Bowl-event.


POSERER MED GJENGEN: Journalistikkstudentene syns det var stas at Bård og Bjarte Ylvisåker kom på besøk.


Powered by Labrador CMS