ENGASJERT: Kirketjener Arild Andenes prøver seg stadig frem i klokketårnet

– Det har gått litt for lang tid

Det er over et år siden sist voldingene kunne lene seg på det over 90 år gamle kirkeuret på Volda kirke. Nå tror imidlertid kirkeverge Jostein Stråbø at de nærmer seg en løsning på problemet.

– Det er mange som har tradisjon for å bruke kirkeklokken, jeg håper at vi ikke må vente mye lenger. Det har gått litt for lang tid, sier Stråbø.

Han kan fortelle at det slett ikke er første gang den store klokken har stoppet opp. Frost i akslingssettet har i flere omganger skapt problemer for kirken.

Det var i forbindelse med oppussing i fjor at uret ble demontert. Siden har det vært vrient å få viserne til å gå i sanntid.

Selvlært urmaker

Flere frivilige har prøvd å få skikk på klokken, men uten hell foreløpig. Kirketjener Arild Andenes har vært blant dem som har prøvd å få kontroll på tiden.

– Jeg kan nok snart få jobb som urmaker, ler Andenes.

Han har slett ikke hatt lite å gjøre den siste tiden. Som kirketjener inngår vedlikehold av kirkeuret i arbeidsoppgavene, noe Andenes har fått erfare den siste tiden. Til tross for utfordringene, ser han nytte av erfaringene.

– Den egenerfarte kompetansen jeg har opparbeidet meg vil kunne komme etterkommerne til gode.

Er i nærheten

Jostein Stråbø er også positiv til fremtiden. Han forteller at kirketjeneren og frivilige skal ta en ny runde, før urmaker og ekspertise skal hentes inn.

– Jeg tror vi er i nærheten av noe, avslutter han.

Se TV-reportasjen til Nærsynet her!

Powered by Labrador CMS