SNART SESONGSTART: Martin Ove Roseth i Lillestrøm, Sivert Heltne Nilsen i Brann og Simen Vatne Haram i Ålesund skal snart serieåpner i Eliteserien. Fantasy-ekspert Eirik Fure gir deg sine meninger om sunnmøringene.

Dette koster Eliteserie-spillerne fra Søre Sunnmøre på Fantasy

Ny sesong av Eliteserien nærmer seg med stormskritt. I helgen ble fotball-spillet Fantasy satt opp i likhet med en prisvurdering av alle spillerne i Eliteserien, inkludert søre sunnmøringene.

Publisert Sist oppdatert

SØRE SUNNMØRE: Fredag 10. mars ble 2023-utgaven av Fantasy Eliteserien sluppet og det er nå under en måned til ligastart 10.april.

Fantasy Eliteserien

Fantasy Eliteserien er et virtuelt spill der man får et budsjett på 100 millioner kroner for å sette opp en tropp med 15 spillere. To keepere, fem forsvarere, fem midtbanespillere og tre angripere. Men det er kun 11 spillere som får poeng, så det gjelder å velge smart.


Spillerne plukker poeng basert på prestasjoner i det virkelige liv. Mål, assists, rene bur og en del mer gir økt poengsum. Før hver runde kan man bytte kaptein og gjøre ett bytte uten noen kostnader. Gjør man flere koster hvert bytte fire poeng.


Man kan konkurrere med venner og kollegaer i privatligaer, samt vinne kule premier gjennom hele sesongen.

Av totalt 408 spillere fordelt på 16 lag er det kun tre spillere som er fra Søre Sunnmøre.

Sivert Heltne Nilsen fra Volda er den mest anerkjente Eliteserie-spilleren som kaptein for et Brann-lag i storform om dagen. Den 31 år gamle midtbanespilleren har tidligere vært utenlandsproff i Sverige, Danmark og Belgia og koster 5 millioner på Fantasy Eliteserien.

Til sammenligning er den dyreste spilleren midtbanespilleren fjorårets toppscorer, Amahl Pellegrino til 13 millioner. Den billigste midtbanespilleren er priset til 4.5.

Sønnen til Ålesund-treneren Lars Arne Nilsen er eid av 3,3 prosent av samtlige brukere av det virtuelle spillet.

Martin Ove Roseth (24) også fra Volda signerte for Lillestrøm 25. november etter flere solide sesonger for Sogndal. Søndag spilte voldingen cupkamp for Lillestrøm mot gamleklubben Sogndal og gikk vinnende ut 2-1 i hans debut for gultrøyene.

Den ventrebeinte midtstopperen er prissatt til 5 millioner og har en eierskap på kun 0,2 prosent. Den dyreste forsvarsspilleren koster 7 millioner, mens den billigste forsvareren har en verdi på 4 millioner.

Simen Vatne Haram fra Ørsta er den tredje spilleren fra Søre Sunnmøre du kan finne på Fantasy Eliteserien. 18-åringen spilte for Ørsta frem til april 2022 før han gikk til Volda. Etter kun fem måneder i den grønnkledde klubben gikk veien videre til Ålesund 2. I januar ble han en del av A-lagstroppen til Eliteserie-klubben.

Ørstingen er satt opp som forsvarer selv om han tidligere har spilt noen kamper på midtbanen. Det unge talentet er prissatt til 4.5 millioner på Fantasy og har enda lavere eierskap enn Roseth med knappe 0,1 prosent.

— Kortmagnet av dimensjoner

Fantasy-ekspert, NRK-journalist og tidligere Volda-student Eirik Fure (31) forteller til Nærnett om sine tanker angående de tre sunnmøringene.

ENORMT FORVENTNINGSPRESS: Fantasy-eksperten Eirik Fure gir sine tips og råd til seere og lesere. Med det kommer det store forventninger til Fure sin Fantasy-sesong.

— Heltne Nilsen er på papiret den siste spilleren man skal ha på Fantasy. Han er en kortmagnet av dimensjoner og defensiv midtbanespiller som rydder unna. Det blir ikke mye poeng av det, sier Fure over telefonen før han fortsetter.

— Samtidig hender det at han sniker seg inn i boksen og lurer til seg en scoring av til. Og i tillegg til å være kortmagnet kan han også være en bonusmagnet. Han er ekstremt viktig for Brann og spiller aldri dårlig kamper. Han er på mange måter hjerte i Brann-laget så det kan lukte flere bonuspoeng utover sesongen, sier Fure.

Den tidligere Volda-studenten kommenterte den tidligere Volda-spilleren, Roseth, for nesten ti år siden. Fure forteller at han har ventet i lang tid på at det daværende stortalentet skulle slå til på det øverste nivået.

Nå kan det skje, men likevel er ikke Roseth på laget til Fantasy-eksperten.

— Roseth har vist i lang tid dessverre at han har veldig få scoringer i seg. Han har ikke den store dødbalsstrusselen og koster det samme som sjefsstopperen Ruben Gabrielsen. Så grunnen til at så få har valgt han er fordi han er en ukjent spiller for mange og at det er andre spillere i det prissikte. Han er ikke 100% i laget heller så det er gamling med liten oppside.

UP AND COMING?:— Hvis Roseth spiller seg fast på laget vil han få en del poeng i form av rene bur. For det er ingel tvil om at LSK kommer til å være gjerrige foran mål, spesielt på Åråsen, deler Fure.

— Utrolig lite sexy

Simen Vatne Haram derimot hadde ikke Fantasy-eksperten helt kontroll på.

— Han måtte jeg faktisk Google. Så ærlig må jeg være, sier Fure.

31-åringen mener det er for mye å be om fra det 18 år gamle talentet å ta en stor del i Ålesund-forsvaret i sin første sesong.

LAV EIERANDEL: Simen Vatne Haram fra Ørsta ble i januar en del av A-lagstroppen til Ålesund. Om han blir en del av mange Eliteserien Fantasy-øag er lite trolig.

— Ålesund kan være gjerrige foran mål og tette igjen bak. Klarer de det kan de få poeng, men spørsmålet er jo om han spiller i det hele tatt. Kanskje om det blir en skade eller to, men jeg mistenker at de 0,1% som eier han er venner og familie. Eller kanskje han selv, sier Fure lattermildt før han fortsetter.

— Vi kommer ikke til å høre noen anbefale han i løpet av sesongen med mindre det er mye skader i Ålesund-forsvaret eller at han skulle ta enorme steg, sier Fantasy-eksperten stadfestende.

LEVENDE GULT KORT: Som midtbaneanker blir det mye riving og sliting fra Brann-kaptein Heltne Nilsen.

På spørsmål om noen av de tre spillerne fra Søre Sunnmøre er noe å spare på er svaret et nydelig nei.

— Roseth og Haram er bare å glemme. Jeg kommer nok ikke til å sette Heltne Nilsen inn på laget heller. Mitt råd her er egentlig å styre unna hele gjengen. Jeg tenker i utgangspunktet at det er utrolig lite sexy fantasy-spillere som produseres på Søre Sunnmøre, forteller NRK-journalisten til Nærnett.

Målgarantist

Fantasy-ekspert Fure deler til Nærnett hvilke tre spillere han satte først inn på laget.

— Det er kjedelig svar kanskje, men Amahl Pellegrino er klink på laget. Eneste som gjør at han ikke blir topp tre i år er hvis han blir solgt eller får noen alvorlige skader. Jeg ser andre har Pellegrino og da tørr jeg ikke å gå uten. Da blir man så knallhardt straffet. Allerede i runde to hjemme mot Stabæk kan han få 25 poeng.

Pellegrino er den dyreste på laget og koster 13 millioner og er eid av 51,1%. I fjor endte han opp med en poengsum på 237.

MÅLKÅT: Fjorårets toppscorer Amahl Pellegrino er den dyreste spilleren på Fantasy Eliteserien. Likevel velger 50,9% brukere målsniken i sine lag.

De to andre spillerne som er garantert en plass på laget til Fure er Bård Finne og Veton Berisha. Finne har prestert svært godt i sesongoppkjøringen og noterte seg i helgen for to scoringer i cupkampen mot Haugesund.

— 8,5 millioner for en angriper i et lag som er ekstremt i dytten. Det er for vanskelig å motstå.

Veton Berisha, Moldes nye superspiss, koster 12 millioner og har eierskap på 25 prosent. Det syntes Fure er snodig.

— Jeg er litt overrasket over at ikke enda flere har Berisha. I eliteserien har han vist seg å være en målgarantist og nå spiller han for et av de beste lagene, hvis ikke det beste. Han kommer til å bli matet med sjanser og bøtte inn med scoringer. Det er klink at han scorer 15 mål. kanskje 20 mål.

— Jeg gleder meg til å knuse kompisene

Eirik Fure har i flere år jobbet med norsk fotball for Discovery og Eurosport før han byttet til NRK. På spørsmål om hva han gleder seg mest til med denne sesongen er han klar i sin tale.

— Jeg gleder meg til å knuse kompiser og kollegaer og suge på karamellen de få sekundene og rundene man får i løpet av sesongen med oppturer. Stort sett gruer jeg meg til hele sesongen. Jeg spør alltid meg selv om jeg skal gidde i år også, men jeg var raskt inne å satt et lag.

Som fantasy-ekspert må han dog regne med å prestere.

— Det er blytungt. Jeg er et veldig lett bytte, men det må jeg tåle. Men om jeg gjør det bra skal de jammen meg få høre det tilbake, avslutter han.

TV 2 er den nye mediepartneren for Eliteserien og vil dekke Eliteseriens kamper, men også følge tett oppunder det populære fantasy-spillet. TV 2 har i den anledning lansert video- og podkast-konseptet Eliterådet der du kan følge med og få siste nytt rundt fantasy kontinuerlig.

Brann og Sivert Heltne Nilsen serieåpner 10, mars hjemme på Brann stadion mot Haugesund. Samme dag spiller Lillestrøm og Martin Ove Roseth mot Strømsgodset, i likhet med Simen Vatne Haram og Ålesund som skal ta i mot Vålerenga 10. april.

Powered by Labrador CMS