ÅPEN DIALOG: Kari Elisabeth Kaski var spent på møtet med studentene.

Diskuterte fremtidens beredskap

Stortingsrepresentant, Kari Elisabeth Kaski (SV), besøkte Høgskulen i Volda for å diskutere trygghet og beredskap.  

Publisert

VOLDA: Kaski var innom høyskolen før hun skulle delta på debatt om formueskatt under Næringskonferansen 2024. Under besøket med studenter fra offentlig ledelse og kommunikasjon ble det diskutert dilemmaer knyttet til kommunikasjon, presse, risiko, trygghet og beredskap.

Kaski er stortingsrepresentant for Oslo. Hun sitter også som medlem i finanskomiteen og er valgt inn i SVs gruppestyre. Om besøket forteller Kaski at hun ønsket en konstruktiv prat med både innspill fra studentene og gi en breiere forståelse for hvordan vi jobber på Stortinget.

– Særlig en dialog om balansegangen med å bevilge penger mellom kortsiktige og langsiktige utfordringer, forteller hun. 

RISIKOKOSTANDER: Kari Elisabeth Kaski mener finansbransjen må prise risiko på korrekt måte.

Finans og beredskap går hånd i hånd

Finanskomiteen har budsjettansvaret på Stortinget, og har i oppgave å bevilge penger til alle departement gjennom statsbudsjettet.

Kaski sier at mye beredskap handler om langsiktige prioriteringer. De må passe på å prioritere penger til det, i dialog med kollegaer i de andre komiteene med mer sektoransvar.

Politikeren har lang fartstid fra miljøbevegelsen. Hun ser på det som viktig at finansbransjen tar hensyn til klima- og naturrisiko på korrekt måte. 

– Det er viktig at man genererer penger til de prosjektene som faktisk kan stå seg over tid, og som kan være med på å redusere klimarisikoen, understreker hun. 

Powered by Labrador CMS