Disse var på valgvake i Ålesund

Det var blandede følelser da kremen av sunmørspolitikere var samlet i Sunmørspostens lokaler mandag. 

Publisert

hh

Sunmørsposten sendte live hele kvelden og intervjuet blant annet ordførerkandidatene i Ålesund.
Politisk redaktør i Sunmørsposten Jan Erik Røsvik delte sin innsikt flere ganger i løpet av kvelden.
20 år gamle Jens Aklestad strålte gjennom hele kvelden til tross for et skuffende valg for Arbeiderpartiet. Han stilte som ordførerkandidat i hjemkommunen Fjord og var på sjetteplass på Arbeiderpartiets liste til fylkestinget. En spennende valgnatt senere kan han konkludere med at han slipper å droppe ut av studiene i Volda for å bekle rollen som norges yngste ordfører.
Fremskrittspartiets fylkesordførerkandidat var optimistisk gjennom hele kvelden. Han mente at partiet med flest stemmer burde få fylkesordføreren. Han fikk flest stemmer, men fylkesordførerkjedet glapp.
... Det gikk nemlig til høyres Anders Riise. Mandag kveld forhandlet Høyre, Krf og Venstre som en blokk med Fremskrittspartiet og han sikret stillingen. – Det er ingen automatikk i at de med flest stemmer får fylkesordføreren, sa han før forhandlingene.
Lars Johan Thomassen og Åse Marie Myren fra Krf fikk ikke resultatene de hadde håpet på da de første prognosene kom inn. De hang ikke med hodet av den grunn. – Vi er Krf. Vi har troen på et lite mirakel, konkluderte de med.
Ved INP sitt bord føltes det som om de allerede hadde utrettet et lite mirakel. – Vi har passert MDG med 12 500 medlemmer nasjonalt. Nå satser vi på å få en representant på stortinget om to år, sier Andrew Taylor, som er leder for INP Ålesund.
Festfaktoren var noe lavere hos MDG, som gikk ned 2 prosent fra forrige fylkestingvalg, til 2,7 prosent. – Vi må bare bite tennene sammen, sier gruppeleder for Ålesund MDG Jarle Hauge Steffenssen.
Senterpartiet gikk ned med over åtte prosentpoeng i fylket. – Vi håper at vi får folk i posisjon som vil ha tjenester nær folk, istedenfor å sentralisere, sier Dordi Lerum.
Sosialistisk Venstreparti gikk frem 0,3 prosent til 5,4 prosent i Møre og Romsdal. Partiets førstekandidat i Ørsta Marit Aklestad var fornøyd med at de gikk frem, spesielt i Rauma. – Det å slå Gaute Grøtta Grav er en seier i seg selv, sier Mariann Ulvestad.
Line Hoem og Anne Berit Støyva Emblem koster på seg et tappert smil etter et skuffende valg for Arbeiderpartiet. Emblem stilte som ordførerkandidat i Ålesund,og Hoem er den sittende fylkesordføreren. Begge stedene går det mot et borgerlig styre. – Vi er veldig takknemlige og skal jobbe videre for velgerne, sier Emblem.
Powered by Labrador CMS