AVSLAPPET: Med kort vei til arbeidsplassen på Høddvoll, kan Dragsten skue utover anlegget med en kaffekopp i hånda.

Dragsten om veien til toppfotballen: — Det har gått veldig fort 

Hødd går en usikker fremtid i møte, men bak roret sitter en ung men likevel erfaren herremann for å klamre klubben fra Ulsteinvik fast til nest øverste nivå i 2024. 

Publisert Sist oppdatert

Å bli profesjonell fotballspiller, vet de aller fleste er en vanskelig oppgave. Det å bli profesjonell fotballtrener derimot, er enda vanskeligere. Legg til at du er ung og har null erfaring som profesjonell spiller og du får et nærmest umulig utgangspunkt. 

Dette var Joakim Dragsten (33) fullstendig klar over, men valgte likevel å leve drømmen ut. Nå har han klatret seg opp til Norges nest høyeste nivå for menn og i følge ham selv stopper ikke reisen der.

– Jeg har lyst til å prøve meg i Eliteserien. Så kan jeg jo ikke legge skjul på at skulle det komme en mulighet fra utlandet, som jeg er interessert i tar jeg gjerne den, forteller Hødd-treneren.

ARBEIDSPLASSEN: Anlegget på Høddvoll har vært Dragstens arbeidsplass de siste årene.

Dragsten har tross sin unge alder, allerede et tiårs erfaring med jobb innenfor fotballen. En drøm om å bli fotballspiller, innså trønderen i slutten av tenårene var en utopi. Når han fant en annen vei inn i fotballens store verden, var valget enkelt.

– Jeg kom inn i et miljø på Norges Idrettshøyskole, som jeg virkelig trengte. Det tente gnisten i meg om at jeg ville fotballtrener. Så har jeg egentlig bare klatret stein for stein og nå er jeg her i Ulsteinvik.

Etter sesongen 2021, hvor den unge treneren hadde hatt regi for Eidsvold Turn, visste han ikke hvor veien skulle gå. Flere henvendelser kom inn, men ingen like interessante som Søre-Sunnmøres største klubb.

– Da Hødd kontaktet meg for et jobbintervju, kjente jeg at dette var noe jeg ville gjøre. Jeg hadde akkurat startet i en jobb i Oslo-skolen, men denne muligheten måtte jeg ta. Det er en så pass stor klubb og et steg i riktig retning for min utvikling også, poengterer Hødd-treneren.

MAGISK: Utsikten fra balkongen i Dragstens leilighet er ikke noe man går lei av med det første.

Med en leilighet kun et par steinkast unna Høddvoll, var det bare en ting som manglet. Å overtale kjæresten om å komme opp. Det var ikke bare lett og etter et år fra hverandre, pakket også hun snippeska og satte kursen mot Karsten Warholms hjemplass.

– Hun var noe usikker på at jeg skulle dra opp hit, men hun er her nå og vi har virkelig trivdes her, forklarer den sympatiske trønderen.

Nedenfor kan du se mer av reportasjen laget om Joakim Dragsten.

Powered by Labrador CMS