Dragsundbrua på fylkesvei 61 knytter Herøy og Sande til resten av regionen.

Har ikke råd til ny bru over Dragsundet

Herøy ivrer etter å komme i gang med planlegging av ny bru som knytter kommunen sammen med regionen. Fylkeskommunen har ikke råd, sier veisjefen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er en tidsmessig totalt ubrukelig bru. Den er så smal at to store kjøretøy ikke kan passere der uten å slå inn speilene, hevder Herøy-ordfører Bjørn Prytz.

Orføreren snakker om Dragsundbrua. Brua er den eneste forbindelsen mellom Herøy og Sande på den ene siden, og resten av Søre Sunnmøre og Ålesundsregionen på den andre.

Herøy-ordfører Bjørn Prytz.

Har ikke råd til ny bru

Politikerne på begge sider av Dragsundet ivrer etter å komme i gang med planlegging av en ny bru. Men fylkeskommunen mener planleggingen må settes på vent, til fordel for andre bruer.

Det kommer frem i et saksfremlegg sendt til samferdselsutvalget i Møre og Romsdal.

«Vi har flere bruer i fylket som har en mer kritisk tilstand enn Dragsundbrua», står det i fremlegget, signert konstituert fylkeskommunedirektør Gunn Randi Seime.

– Jeg ville gjerne ha skiftet ut brua umiddelbart hvis vi hadde hatt økonomi til det. Men slik er dessverre ikke situasjonen, sier Ole Jan Tønnesen.

Han er fylkesveisjef i Møre og Romsdal. Ifølge veisjefen er ikke Dragsundbrua med på fylkespolitikernes prioriteringsliste de neste ti årene.

Frykter ulykker

Planleggingsarbeidet for en ny bru er anslått til å koste rundt tre millioner kroner. Brua som går over sundet i dag ble tatt i bruk i 1953.

Fylkeskommunen anslår at den nåværende brua kan brukes i 30 år til, forutsatt at nødvendig vedlikeholdsarbeid blir utført.

– Ut ifra tilstand så trenger vi ikke å skifte ut denne brua nå. Tilstanden på veldig mange andre bruer har en tilstand som gjør at de må prioriteres først, sier Tønnesen.

Herøy-ordføreren tviler ikke på at brua vil holde i 30 år til. Han er imidlertid mer skeptisk til hvordan det går dersom brua brått blir stengt.

– Skjer det noe med denne brua så blir vi mer eller mindre totalt avskåret, sier Prytz.

Saken er oppdatert tirsdag formiddag med uttalelser fra fylkesveisjef Ole Jan Tønnesen.

Powered by Labrador CMS