FORMANNSKAPET: Det var lite debatt da formannskapet i Hareid skulle stemme over om gratis elbil-lading for ansatte i kommunen skulle avvikles.

Drar ut kontakten for elbil-lading på kommunens regning

Nå har formannskapet i Hareid kommune mistet gnisten for gratis elbil-lading for kommunen sine ansatte.

Publisert Sist oppdatert

HAREID: Gratis elbil-lading for ansatte i Hareid kommune har nå blitt avviklet. Det bestemte et enstemmig formannskap i Hareid kommune mandag ettermiddag.

Den gamle ordningen gjorde at ansatte i kommunen fikk lade elbilene sine gratis på parkeringsplassene ved Hareid rådhus og i Kjøpmannsgata.

Et klokt valg for fremtiden

ENGASJERER: Ordfører Bernt Brandal sier at flere i Hareid har engasjert seg i debatten om gratis elbil-lading for kommunale ansatte.

Debatten rundt denne ladeordningen har engasjert flere i Hareid den siste tiden. Ordfører Bernt Brandal (Folkelista) opplever at flere av kommunens innbyggere har reagert på denne gratistjenesten.

– Jeg har registrert at det er noen som synes det er urettferdig at kommunale ansatte skal få lade bilene sine gratis. Det har jeg full forståelse for, konstanterer Bernt Brandal.

Ordføreren understreker derfor at han er positiv til at gratisordningen har blitt avviklet.

Han forteller videre at det er usikkert hvor mye kommunen kommer til å spare ved å kutte tilbudet. Derimot ser han det som et klokt valg for fremtiden å legge ned tjenesten nå.

– Det er slik at flertallet av ansatte i kommunen kjører fossilbil. Per i dag er ikke innsparingen så stor, men i fremtiden kan det hende at det kunne blitt dyrt for kommunen når det kommer flere elbiler.

– Det er ikke rett at kommunen skal sponse folks elbilbruk.

I saksfremlegget til formannskapet var kommunedirektørens anbefaling å avslutte tilbudet.

– Det var et fint tiltak, siden det er flere som pendlet inn fra andre kommuner med elbil. De første elbilene hadde ikke så lang rekkevidde, så det var et ønske om å kunne lade på jobb, forteller kommunedirektør Ragnhild Velsvik Berge.

Hun utdyper at lengre rekkevidde på elbilene og høyere strømkostnader står bak hennes tilråding til formannskapet.

– Det er ikke rett at kommunen skal sponse folks elbilbruk lenger. Det kunne vi gjøre da det var mye lavere strømpris.

ANBEFALTE AVVIKLING: Kommunedirektør Ragnhild Velsvik Berge anbefalte formannskapet å avvikle gratis elbil-lading for de ansatte i kommunen.

Håper på forståelse

Kommunedirektøren i Hareid har forståelse for at noen kan komme til å savne dette tilbudet. Derimot har hun troen på at de ansatte i kommunen forstår valget som har blitt tatt.

– Det kan hende at enkelte personer kan synes det er trasig, men da vil de som har fossilbil si at det er urettferdig at kommunen ikke dekker deres bensinutgifter. Folk flest vil synes det er greit at vi gjør dette.

Også ordføreren føler at de ansatte både er positive og forståelsesfulle til avviklingen.

– Jeg tror at stemningen blant de kommunalt ansatte er veldig god. Jeg tror de har stor forståelse for at det nå blir slik. Det er noen som har hatt gleden av dette tilbudet, så reaksjonene er nok delt mellom positive og forståelsesfulle. Dette er ikke noen kontroversiell sak, avslutter Brandal.

Powered by Labrador CMS