STORSLÅTT: Ulstein kyrkje ble pyntet med blomster og lys for valentinsdagens bryllupsseanser.

Bryllup i hurtig stil

På valentinsdagen var det duket for drop-in bryllup i Ulstein kyrkje. I år ble fem par viet på rappen. 

Publisert

ULSTEIN: På valentinsdagen brakte det løst i Ulstein kyrkje. Da ble nemlig fem par gift i såkalt drop-in bryllup. Prest Mirjam Håland Igland tror at parene oppfatter det som enklere, og at de dermed ikke trenger å føle på stresset av dei store forventingene man får ved et mer tradisjonelt bryllup. 

SPENT: Prest Mirjam Håland Igland synes at drop-in bryllup er et fint alternativ for de som ønsker vielse i litt mindre skala.

– Det tar cirka en halvtime, og vi ordner med prest, solist, organist og pyntet kirke. Parene får selv velge seg sanger fra en Spotify-liste vi sender til de. Det skal være så stort som parene selv vil ha det. Det viktigste er at bruden er tidsnok. Vi har ikke mulighet til å vente i en halvtime slik man av og til må ved tradisjonell bryllupsseremoni. 

Men helt drop-in er det altså ikke.

– Man kan dessverre ikke bare dukke opp og gifte seg. Det kreves en prøvingsattest fra Skatteetaten, og denne må en søke om et par uker i forveien. 

Spiller på følelser

At dette skjer på Valentinsdagen er ingen tilfeldighet. Ulstein kyrkje er nemlig ikke den eneste kirka i landet som arrangerer drop-in bryllup.

– Dette er ikke noe vi selv har kommet på. Det er vedtatt av Den Norske Kirke nasjonalt. Det skjer ikke overalt, men det arrangeres av flere kirker i landet. 

Videre forteller Mirjam at det bevisst spilles på følelser som mennesker rundt om i landet allerede kjenner på denne dagen. 

Suksess i fjor

I fjor benyttet syv par seg av drop-in-tilbudet. Mirjam var ikke til stede selv den gangen på grunn av permisjon, men hun sier at det ble en stor suksess. Hun ser for seg at ordningen kan bli mer populær i fremtiden, spesielt for de som ønsker et mindre bryllup.

Powered by Labrador CMS