— Jeg var litt spent, men synes faktisk at det morsomste med å være med på musikal er å være på scenen og å synge. I tillegg til at det er kjekt å være med de andre, sier Charlotte Kyanda Senkwe (i midten).

En begivenhet for hele bygda

Det er ikke mangel på kreativitet blant elevene på ungdomsskolen. Musikk, dans og drama er noen av stikkordene i musikalen.

Publisert Sist oppdatert

FOLKESTAD: Hvert år setter Folkestad Skule opp musikal. I går fikk Nærnett være med på en av de siste gjennomgangene før kveldens musikal.

Elevene på skolen har jobbet med oppvisningen lenge, og de fire tiendeklassingene på bildet under er hovedpersoner og har hatt størst ansvar for å lage historien.

Fra venstre: Janne Pernille Sollid, Solveig Fremmerlid Søvik, Ragna Hofset Kile og Charlotte Kyanda Senkwe

— Den handler om fire jenter som er i det stadiet av livet der de må finne ut hva de har lyst til å gjøre og ta avgjørelser for resten av livet, forteller Ragna Hofset Kile.

Jentene utdyper at musikalen handler om uenigheter om et talentshow, men at karakterene etter hvert forstår at det finnes viktigere ting i livet enn denne konkurransen. Historien tar opp temaer som vanskelige avgjørelser, kjærlighet og vennskap.

Hele ungdomsskolen bidrar

— Vi er alle veldig musikalske. Flere av oss driver med dans og liker å synge og spille i band. Så å sette opp en musikal passet veldig bra for oss, og vi har hatt det veldig gøy med å kunne lage dette selv og å fremføre foran andre folk, forteller Solveig Fremmerlid Søvik.

De fire jentene synger alle sammen, Ragna danser og Janne Pernille spiller i band.

Ragna sin karakter er en ballerina som er usikker på om det er karrieren hun egentlig ønsker.

Janne Pernille spiller bass og er vokalist i band til vanlig, og dette passer bra med tanke på kveldens musikaloppsetning.

Bandet spiller til omtrent alle scenene, og vi blir imponerte over deres opptreden.

Jentene er enige om at dette har vært veldig gøy, og tenker at dette er noe de kunne tenke seg å drive med i framtiden også.

De andre elevene på skolen bidrar også med sang og dans. Ettersom det ikke er så mange elever i tiendeklasse har hele ungdomsskolen samarbeidet om musikalen.

— Vi er ikke så mange folk, så vi kjenner jo hverandre veldig godt fra før av. Men det er likevel gøy å få prøve noe som dette sammen, sier Ragna Hofset Kile.

Engasjerte ansatte

Lærer Anita Løvik forteller at hun er spent på å se hva elevene får til. Hun påpeker at selv om det er veldig gøy med musikal, ligger også mye av viktigheten i det at elevene får eierskap til noe de har laget selv.

— Elevene har stått for alt av planlegging, koreografi, manus og musikk, og de har samarbeidet hele veien, fra planlegging til gjennomføring. Dette gir dem en mestringsfølelse og er selvfølgelig også positivt for det sosiale miljøet.

Rektor Tom-Erik Bogen synes at det er veldig stas at de endelig for ha en musikal uten koronatiltak, etter flere år med alternative løsninger. Rektor er veldig stolt av elevene sine, og synes årets musikal har blitt veldig bra. Det er litt hektisk under øvingen, men rektor hjelper til å finpusse de siste detaljene.

Bogen ser fram til et stort oppmøte:

— Først og fremst er familie og venner invitert til å komme for å se på musikalen, men det er også andre invitert. Det blir jo på mange måter en begivenhet for hele bygda. Vi fyller nok opp gymsalen, og det blir veldig gøy etter flere år med film-musikal.

Det blir jo på mange måter en begivenhet for hele bygda.

— Jeg håper at elevene koser seg like mye på scenen med publikum, som jeg vet at de har gjort uten publikum. Viktigst av alt vil jeg ønske elevene mine masse lykke til, smiler den stolte rektoren.

Det gjør vi i Nærnett også. Under er flere bilder fra øvingen:

Charlottes karakter fremfører en sang og dans sammen med en gruppe rånere, scenen er satt til Circle K.
"We will rock you" spilles mens gjengen får applaus
Bandet får applaus
Powered by Labrador CMS