PÅ BANEN: 12 og 13-åringene øver på teknikk

Et ferietilbud for å fremme håndballglede

I vinterferien er 50 håndballglade barn samlet i Volda Campus Arena for læring og aktivitet. På håndballskolen blir alle barn inkludert, noe støtteordningen legger til rette for.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom både Røde Kors sin Coop-dugnad og fritidskontoen til Volda kommune kan laget søke på vegne av barnet. Her kan man søke om blant annet treningskontigent, håndballsko og i dette tilfelle: deltagelse på håndballskole i vinterferien.

— Mange som har det tøft om dagen

Kari Anne Fylling har hovedansvaret for å søke om støtte for Volda handball. Dette gjøres for at barn fra økonomisk vanskeligstilte familier også kan delta.

—Det kan være tøft for folk å si ifra om økonomiske utfordringer som å betale regninger. Da er det ekstra vanskelig når folk velger å trekke seg tilbake og ikke dele at de sliter økonomisk, sier Fylling, ansvarlig for støtteordningen.

GOD RESPONS: Kari Anne Fylling forteller at familier med trang økonomi er takknemlig for tilbudet

Hun forteller videre at det er blitt et økende behov for hjelp den siste tiden, med både høye strøm- og matvarepriser. Derfor det det viktig at trenerne oppfordrer til å melde seg på håndballskole og informerer om at de kan få støtte hvis det er behov.

Delt opp i aldersgrupper

—Vi driver håndballskole av flere grunner. Det gir barna både fysisk aktivitet og sosialt samvær med venner. Samtidig viser det at håndball er moro og kan inspirere flere til å spille for Volda håndball, forteller voldaspiller Rikke Jensen.

Jensen har laget opplegget til treningene. Hun har erfaring som trener for G13 i Danmark, og vet hvordan man tilrettelegger for aldersgruppene.

—Det er mye forskjell på aldersgruppen 7-13 år, både hvor mye de klarer på en dag og ferdighetsnivået. Det er mye lek for de som er yngst og mer spill for de som er eldre, forteller Jensen.

PAUSE: Tegning og brettspill er en del av aktiviteten for de yngste

Når vi besøker Campus Arena er det kanonball for de eldste og en håndballek for gruppen i midten. De yngste har en treningspause der de tegner på et møterom. 

Synes det er et bra opplegg

I pausen møter vi fire venninner som er enig om at håndballskolen er mye bedre enn å sitte hjemme i vinterferien. De synes det beste er å være med venner og å være i aktivitet.

PAUSEROM: Deltagerne på håndballskolen gleder seg til taco i lunsjen. Fra venstre: Johanna Ådneram (11), Martine Sofie Drivklepp (10), Mari Larsen Hasle (10) og Signe Alvestad (11)

—Det er gøy å være med folk man ikke er med til vanlig, forteller Martine Sofie Drivklepp (10)

Mari Larsen Hasle (10) synes opplegget med mye lek kombinert med håndballen er gøy. 

—Til nå har jeg lært meg en ny finte. I dag og i morgen ønsker jeg å bli bedre på kryss, sier venstrevingen. 

 

 

Powered by Labrador CMS