UNNGÅR HOVEDVEIEN: Pasienter med beinbrudd eller ryggsmerter må kjøres andre veier til Volda sjukehus.

Får daglig klager fra pasientene

Sjukehusvegen er i så dårlig forfatning og trenger en real kur. Ambulansearbeiderne fortviler, pasientene klager.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: – Vi kan ikke ha det slik i påvente av at noe skal skje med veien og ingen vet når ting skjer. Dette handler jo om syke mennesker, forteller ambulansearbeider Roar Gjerde.

Pasienter som kjøres i ambulansene langs Sjukehusvegen klager oftere på smerter. De opplever en ekstra belastning av den smale, hullete veien. Ambulansene rister så kraftig at pasientene kan få unødvendige påkjenninger under turen.

Ambulansearbeideren forteller om klager fra pasientene hver dag. Det eneste han kan gjøre er å beklage.

– Hver eneste dag får vi klager, sier han.

Roar Gjerde er fortvilet og mener det bør gjøres tiltak snarest. Bekymringen hans deles av kollegene på sykehuset.

Etter flere år med utrykninger til og fra Volda sjukehus mener han at Sjukehusvegen burde vært kraftig oppgradert. Asfaltering hadde vært en god løsning, mener han.

Flere hull og krater sprer seg langs Sjukehusvegen opp mot Volda sjukehus. Tungtrafikk er det som har gjort størst skade på veien, forteller Gjerde.

I tillegg har veien få gatelykter, ingen fortau og er i minste laget for ambulansene.

Elendig veistandard gjør at ambulansene ofte må kjøre omveier som via Heltneveien for å unngå den beryktede Sjukehusvegen, noe som i verste fall kan gå utover pasientsikkerheten. Nå krever Roar Gjerde at Volda-politikerne tar ansvar.

Han ønsker seg bredere vei, mer lys og ny asfalt.

SJUKEHUSVEGEN: Ambulansearbeiderne sier at de ofte må kjøre midt i veibanen, noe som kan gå utover trafikk- og pasientsikkerheten.

Ikke penger til asfaltering

Avdelingsleder for vei og park i Volda kommune, Edvin Løfoll, sier at ingen veier blir prioritert i år. Han begrunner det med at kommunens budsjett er for stramt, og at dermed ikke har råd til å ruste opp den nedslitte veien. 

– Vi har ikke penger til asfaltering, og derfor blir ingen veier prioritert, forteller Løfoll til Nærnett.

Avdelingslederen forteller at bare mindre areal prioriteres. Han er likevel klar over tilstanden på Sjukehusvegen, men mener det er vanskelig å få gjort noe akkurat nå.

Det synes ambulansearbeider Roar Gjerde er veldig synd. Han kunne ønske at de prioriterte det.

Powered by Labrador CMS