Dumper feieavfall ulovlig: – Må tydeligvis hardere lut til

For en uke siden opplyste Nærnett om at Volda kommune og fylkeskommunen dumper feieavfall ulovlig. Lokallagsleser i naturvernforbundet, Knut Festø vil etterlyse en handlingsplan om det ikke skjer en endring.

Publisert

VOLDA: Sølvi Dimmen innrømmer at Volda kommune ikke har prioritert dette området tilstrekkelig og at det bør blir satt mer fokus på.

– I framtidige kontrakter må vi vurdere å stille krav om levering på deponi og de massene som ligger her nå, må vi vurdere å ta prøver av, sier hun til Nærnett.

Les saken om ulovlig dumping av feieavfall her.

VOLDA: Knut Festø er bekymret for at haugene som dumpes ved Berknesvegen kan skylle miljøgifter ut i fjorden og skade livet der.
VOLDA: Knut Festø er bekymret for at haugene som dumpes ved Berknesvegen kan skylle miljøgifter ut i fjorden og skade livet der.

Teamleder for drift og vedlikehold av fylkesveger på Sunnmøre, Karl Inge Veste Hauge, sier Møre og Romsdal fylkeskommune planlegger å gjennomføre testing av feiemasser fra deres veger i aktuelt område når neste feiing blir utført.

Om de ønsker å følge opp saken svarer han ikke på.

Handlingsplan

Leder i naturvernforbundet i Ørsta og Volda, Knut Festø håper Volda kommune vil ta handling.

– Dersom vi ikke ser noen reaksjon, kommer vi til å etterlyse en handlingsplan, sier Knut Festø.

Lokallagets håp er at det blir stilt krav til feiefirmaet, og at de må levere til Retura eller til et godkjent deponi.

– Statsforvalteren har sikkert mange kommuner i fylket som bør følges opp. Hvilke straffetiltak som kan være aktuelle for de som ikke følger opp pålegg etter tilsyn vet jeg ikke, men her må det tydeligvis hardere lut til, avslutter han.

Ørsta kommune

Hallvard Yksnøy Bergmann jobber på eining kommunalteknikk i Ørsta kommune. Han opplyser om at de koster gatene med eget ustyr.

– Alt oppsop fra vegen blir levert til Retura som spesialavfall. Dette er en praksis Ørsta kommune har hatt i mange år, skriver Bermann.

Powered by Labrador CMS