Kommuneoverlege Bjørn Martin Aasen
Kommuneoverlege Bjørn Martin Aasen

Fem personer smittet etter religiøst arrangement i Herøy

Fem personer er så langt registrert smittet av koronavirus etter et religiøst arrangement i kommunen. De to første tilfellene ble registrert 15. november, og de siste dagene er det registrert tre nye tilfeller i Herøy.

Publisert Sist oppdatert

Smitteutbruddet har hatt forgreininger til et av kommunens omsorgssenter. Der utføres det kontinuerlig screening-tester av ansatte og pasienter for å kartlegge smittesituasjonen.

-De smittede er i hovedsak middelaldrende og eldre, og både vaksinerte og uvaksinerte har testet positivt. Alle de som er registrert positive har gått i isolasjon, opplyser kommuneoverlege Bjørn Martin Aasen.

Kilde: FHI
Kilde: FHI

-Vi innfører ingen nye tiltak utover den nasjonale lovgivningen, men tar selvsagt en fortløpende vurdering av situasjonen for å se om det er nødvendig å innføre lokale forskrifter. På det punktet er vi foreløpig ikke, forteller Aasen.

Kan ha forgreininger til Volda

Kommuneoverlege i Volda, Bent Ingebrigtsen opplyser om at en av deltakerne på arrangementet i Herøy også har vært på et tilsvarende arrangement på Uppheim i Volda, før vedkommende var oppmerksom på smitten.

Arrangementet hadde 96 deltakere, blant dem både voksne og barn. Alle involverte er informert om smittetilfellet og bes ha lav terskel for å foreta en covid-test.

Volda kommune nådde en ny smittetopp etter et utbrudd rundt 10. november, og har hatt cirka 60 positive tester de siste 14 dagene. Fortsatt registreres det 1-5 nye smittetilfeller hver dag, men trenden er synkende. Ingebrigtsen mener folk generelt ikke er flinke nok til å holde seg hjemme, og ber folk teste seg dersom de opplever symptomer på luftveisinfeksjoner.

-Hvis alle holder seg hjemme dersom de har symptomer vil vi redusere forekomsten av både vanlige luftveisinfeksjoner og i tillegg forekomsten av korona-smitte. Utover det vil vi oppfordre folk til å møtes i godt selskap, og anbefaler ingen å avlyse eller utsette arrangementer, eller på andre måter endre på det normale livet, sier Ingebrigtsen.

Powered by Labrador CMS