Styret i X2 håper å samle masse folk til årets festival.

- Mange forskellige roller for de som har lyst til å bli med

For første gang på to år er X2 festivalen tilbake for fullt, uten restriksjoner og antallsbegrensiner. Nå trenger de frivillige mer enn noen gang.

Publisert Sist oppdatert

X2-festivalen i Volda arrangeres i år på attende året. Festivalhelga som bygges rundt ekstremsport har de to siste årene vært preget av nasjonale restriksjoner, men i år er de tilbake for fullt.

Ida Eim er frivilligansvarlig under årets X2-festival.

– SSX2 er en ekstremsportfestival som arrangeres her i Volda, hvor vi kombinerer ulike sporter med konserter og foredrag. Alt skjer her i sentrum og i området rundt, og i tillegg er det bare ein månad til festivalen, så i slutten av Mars da braker det løs, sier Ida Eim, frivilligansvarlig i X2 festivalen.

Styret er godt i gang med planlegging av festivalen, men for å få gjennomført festivalen er de helt avhengig av hjelp fra frivillige.

– Min oppgave er å få folk til å bli gira på festivalen, å få flere folk til å være med på innsiden av festivalen, sier Eim.

For de frivillige på festivalen er det mange områder å bidra på.

– Du kan enten være med på sporter og arrangere frikjøringskonkurranser, eller surfekonkurranser. Vi trenger også folk på festivalområdet der vi trenger folk i baren, i crewet og vakt. Så det er mange forskjellig roller, til alle de som har lyst å bli med, opplyser Eim.

Konseptet X2 ble utvikla i 2005, og utgangspunktet var i skiaplinisme og randonee. Siden den gang har festivalen utviklet seg til å bli en årlig happening i studentbygda Volda.

I 2020 var planen å markere X2 festivalens 15 års jubileum, men usikkerheten rundt pandemien satte en stopper for gjennomføringen av ekstremsportfestivalen. Også 2021-utgaven av festivalen ble amputert. Nasjonale restriksjoner meste av arrangement på kveldstid ble avlyst, og antallsbegrensninger gjorde det vanskelig å samle folk.

Nå er alle begrensinger vekk, og den 31. mars sparkes festivalen i gang.

Antallsbegrensninger har satt en stopper for arrangementer på kveldstid.
Powered by Labrador CMS